Ren på många sätt

Du visar för närvarande Ren på många sätt

Den här veckan är jag med på fotoutmaningen hos Gems Weekly Photochallenge igen. Där är veckans tema Ren och bland mina bilder hittade jag en del som passar temat.

Bilen blir inte ofta ren men i somras när maken var framme med vattenslangen och hinken förevigade kag händelsen. Ofta brukar bilen få åka in i en sån där automattvätt som de har på macken men inte denna gång.

Våra vovvar gillar att bada och bli rena på det sättet. I somras hade lilla Guzzi full upp med lära sig hur man ska göra när Nova och övriga familjen badade. Han lärde sig simma men att stå still i vattnet var svårare och han ville inte gå iland när maken eller jag var i vattnet. Han uppfann då en egen stil, kängurustilen, genom att balansera på bakbenen. Jag har visat bilden förr men den är så skoj så den är värd att visa igen.

Under tiden maken och grabbarna var på resande fot för att hämta Guzzi i Bosnien gjorde jag och Nova en utflykt och var bl.a. till Rotsidan i Nordingrå. Nova passade på att bada och simmade eller försökte fånga vågorna men hon var inte helt med när klippan hon stod på plötsligt försvann. Hon druttade i men jag blev inte orolig för hon är inte rädd för vatten och simmar som en fisk. Jag fick en rätt rolig bild av det hela och en ren och blöt hund.

Under tiden Nova underhåll sig i vattenbrynet tog jag av strumpor och skor och passade jag på att bli ren om fötter.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Vilka roliga och fina bilder på vovvarna. Inte helt lätt att fånga ögonblicken, men du har verkligen lyckats. Snyggt tolkat! Ha en bra onsdag=)

 2. Klara Ovidia

  Ren-t av rena bilder, ja inte första bilbilden då men – ren-a rama flotta bildsamlingen Helen 🙂

 3. BP

  Vilket härligt bidrag, både med bild och text! När jag såg dina första två bilder från biltvätten funderade jag på när vi senast handtvättade vår bil. Svaret är aldrig.
  Fotona på Guzzi och Nova är härliga, inget fel på dina fötter heller;-)
  Kul att ni hämtade hem Guzzi från Bosnien. Min granne vars man gick bort i juli hämtade hem sin hund från ett hundhem i Irland häromdagen. Tycker det är så fint att ge dessa övergivna hundar ett nytt och kärleksfullt hem.

 4. Marie i Skrifvarstugan

  Jag dör ju söt-döden när jag ser bilden på Guzzi ! Helt ljuvlig och vilken smart lösning han gör. Och bilden på Nova är ju helt underbar ! Syns att hon trivs i vatten 🙂
  Så bra med en pysslig ”gubbe” som kan ta sig an att tvätta bilen. Jag blir lika glad varje gång min ”gubbe” tar hand om en urtrist syssla som att tvätta bilen.
  Ha en fin fortsatt vecka ! Marie

 5. Ditte

  Härlig tolkning och mycket rent var det. Helt ljuvliga bilder. Och bilden där Guzzi antar känguruposition är så rolig.
  Rotsidan är fin , var där för ett par år sedan när jag var i dina trakter på jobb. Skulle gärna återkomma dit. Nova som blir ren här i vattnet är också en bild att ta till sig.

 6. Paula

  Underbart ren-a bilder! Just att vattnet rör sig så härligt , dina finaste fotomodeller, ja verkligen foton som får upp mungiporna på mig. Blinkas syrra Candie är en hejare på att stå på bakbenen för att spana in omgivningen. Hon ser ut som en lemur…Blinka som är tyngre har aldrig testat att stå på bakbenen annat än när hon dansar runt för att få godis…
  Jättefin tolkning, as usual

 7. byblixtra

  Snygga närbilder på biltvätten. Betydligt intressantare än min på bilen i automattvätten. 🙂

  Haha…Guzzi är för söt där han sitter i vattnet och han löste ju problemet på ett bra sätt.

  Det blev en roligt bild av Nova på väg ner i vattnet.

  Fin bild på dina fötter i vattenbrynet. Den väcker en längtan efter sommar igen!

 8. Violen

  Rena glädjen att se dina hundar bada och glada! Jag antar att dina fötter också var glada efter ett svalkande och renande bad!Jättefina bilder som alltid!
  Ha det gott!

 9. Stare Ström

  Nova påminner om en isbjörn på sista bilden! Kul fångat!

  svar: Tycker aldrig att vattentemperaturen är något problem när jag vinterbadar, men att komma upp i den kalla luften! Jag har också läst om hur nyttigt det ska vara med vinterbad. Inte vet jag. Jag tycker det är skönt och jag är aldrig sjuk, om det nu har med det att göra. Kanske är det tvärtom, vi som är friska badar vinterbad!

 10. Vilt og vakkert

  Heisann, ren og skjær badeglede, jeg fryder meg over å se hunden din boltre seg i vannet. Spot er litt skeptisk og er ikke fortrolig med å være i vann.

 11. Beppan

  Härlig tolkning av ren-temat! Guzzi var klurig med sin kängrustil.
  Han lär bli lika hemtam i vatten som Nova så småningom.
  Hundar lär ju av varandra upplevde vi då vi hade två.

 12. KajsaLisa

  Första bilden lyckades du riktigt bra med. du fick ihop mönster och färger. Nova blir alltid bra på bild, en riktig linslus.

Lämna ett svar