Fem en fredag v. 10: Fem

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 10: Fem

Nu är det otroligt länge sedan jag svarade på Elisas frågor men idag så händer det! Jag har varit ledig i dag och var till Skuleskogen, jag hade tänkt gå till Slåttdalsskreven. Tyvärr var den sista biten inte upptrampad så jag och Nova var istället upp på Slåttdalsberget. Där är det en fantastisk utsikt över havet men det var blåsigt. Jag får återkomma till Slåttdalsskrevan när snön har smält.

Detta är veckans frågor:

 1. Minns du hur du firade din 5-årsdag?
 2. Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
 3. Hur firade du din födelsedag för fem år sen?
 4. Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
 5. Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?

Minns du hur du firade din 5-årsdag?
Nej inte en aning, det är alldeles för länge sedan. Det enda jag minns från födelsedagar när jag var barn var att jag blev väckt på morgonen med sång och paket på sängen så jag förmodar att det var så även när jag fyllde 5 år.

Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
Jag har inte mycket sparat alls, lite foton har jag i alla fall.

Hur firade du din födelsedag för fem år sen?
För fem år sedan så fyllde jag 50 år och firade med afternoon tea i York, England, här finns en bild från den dagen. Vi hamnade i det värsta snöoväder som de haft på många år så våra planer ändrades en del, det glömmer jag aldrig.

Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
Jag är inte speciellt intresserade av kändisar och har ingen längtan att spendera mitt kalas med någon av dem, inte som jag kommer på nu i alla fall.

Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?
Jo, det har jag definitivt. Jag önskar att kriget i Ukraina fick ta slut, en ny dator, en ny toalettstol, att det ska bli barmark (är lite less på snön just nu) och någon av manligt kön att dela vardagen med😊.

 

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. BP

  Afternoon tea i Yorkshire – det har jag faktiskt också varit med om, men inte i samband med födelsedagsfirande. Min man var ju uppväxt inte långt från York. Å på tal om Yorkshire, så hade de ett reportage på BBC om snökaoset som drabbade landskapet igår och idag…
  Är också urdålig på kändisar, känner knappt igen dom som bloggarna lagt upp, men jag valde fotbollsspelare istället;-)
  Håller helt med dig om dina önskningar.

 2. Hannas krypin

  Det låter som ett oförglömligt 50 -årsfirande. Tyckte det var svårt att komma på kändisar att fira födelsedagen med.

 3. Hanneles bokparadis

  Afternoon tea är gott och trevligt, snöoväder i York låter tufft… lite foton har jag kvar.

 4. A ROOM OF MY OWN

  afternoon tea i England är fint. och jag håller fullständigt med om att det räcker nu. vi vill inte ha mera snö

 5. Paula

  S¨å fint foto på dig, även om jag saknar ett leende! Du har så vackert omkring dig, jag gjorde en kryssning förra året till Höga kusten men vill gärna se mycket mer. Jag gillar vinter men inte denna ishalka som varit hela denna vinter. Knappt jag vågat lita på icebugsen, o då är det illa. Ha en fortsatt skön helg

Lämna ett svar