Mitt bästa recept på pepparkakor

Du visar för närvarande Mitt bästa recept på pepparkakor

Idag blev det inga fredagsfrågor hos Elisa så jag fortsätter svarar på några av decemberfrågorna hos Minresatumörmittliv. I mitt förra inlägg svarade jag på de första 14 frågorna i ett svep och här kommer några till.

15. Vill du helst vara hemma eller åka bort över julen ?
Helst hemma. Fast ibland har jag önskat att jag kunnat åka bort. Speciellt när vi var som flest som firade jul tillsammans, när barnen var yngre och våra föräldrar levde. Jag var den som fixade i princip hela julfirandet och det blev rätt tungt. I år känns det mycket lugnare och jag är nog helst hemma på själva julen.

16. Brukar du gå på någon julkonsert ?
Jag brukar försöka göra det och i år blir det av. På söndag ska jag till Själevads kyrka på julkonsert med Pingstbrass, Camilla och Stefan Klint och en organist.

17. Ditt bästa recept på pepparkakor.
Här är receptet på mina pepparkakor, som jag skrev om förra fredagen.

Mormor pepparkakor

Drygt 2 dl sirap
3 dl socker
3 1/2 tsk bikarbonat
250 gr extrasaltat smör
2 st uppvispade ägg
1 msk ingefära
10 1/2 dl vetemjöl

Sirap och socker får ett hastigt uppkok. Häll sedan i bikarbonaten i den varma massan. Äggen rörs i smeten. Smöret smälts och hälls i. Mjölet och ingefäran rörs i smeten och sedan får den stå över natten, inte i kylskåpet utan i rumstemperatur annars blir degen så hård och svår att jobba med.

Kavla ut och stansa ut pepparkakor och grädda dem på 175 grader i 5-8 minuter.

Hittade ett recept på vörtbröd utan jäst som jag också provat. Det blev riktigt gott så jag bakar nog det till julen också. Receptet på det brödet hittar du här >

Lämna ett svar