Julfrågor i en decemberutmaning

Du visar för närvarande Julfrågor i en decemberutmaning

Jag vill så gärna blogga mer än jag gör men tiden räcker inte riktigt till. Jag har koll på att Minresatumörmittliv har frågor för varje men har inte hunnit delta än. Idag föll andan på och jag passar på och besvara fråga 1-14 för december i ett enda svep och visar lite bilder från mitt julpyntade vardagsrum. Min ljuskrona har blivit julfin med en slinga med blad och kottar och en liten batteridriven ljusslinga slingrar sig runt nederkanten.

Det här är frågorna och mina svar:

1. Första december idag, ser du fram emot denna månad ?
Jag älskar advent och jul så jag ser fram emot den här tiden hela hösten och älskar det!

2. När börjar du att planera inför julhelgerna?
De senaste åren har jag använt min bullet journal för att planera julen. Det underlättar till nästa år då jag går tillbaka och kollar vad jag gjorde året innan. Antingen kör jag på med samma planering eller så ändrar jag något som jag inte gillade med fjolåret. Årets planering började jag med under första adventsveckan och det kändes lugnt.

3. Dela ditt favorit recept på julgodis.
Fudge! Älskar fudge av olika slag och i år har jag gjort en egen variant med lingon. Förutom den har jag gjort jordgubbsfudge (som visserligen blev lite misslyckad men smakar bra) och citronfudge.

4. Har dom första snöflingorna fallit än där du bor?
O ja. Vi fick snö redan i november och den ligger fortfarande kvar. Det är ca 30-50 cm snö just nu som jag hoppas får ligga kvar.

5. Andra advent idag bjud på en bild från ditt pyntade hem.

I mitt förra inlägg visade jag den egengjorda julgranen men tyvärr lyckades jag inte dekorera den med några julkulor så jag har istället lagt dem i två olika skålar på TV-bänken. En i rotting som står tillsammans med min bokängel som jag gjort en beskrivning hur man gör här >

I en mässingsskål ligger det lite mer julpynt.

6. Har du varit snäll så att du kommer att få något av tomten i år tror du ?
Nja, jag känner mig inte så snäll men tror nog mina pojkar kanske kommer med någon julklapp. Sen har vi som ska fira julen tillsammans köpt en julklapp för 300 kr som vi lottar ut så en sådan hoppas jag få.

7. Hur var julen för dig som barn?
Julen var mysig. Vi var inte så många och inga andra barn förutom oss tre syskon men vi hade det väldigt bra, förutom att vi alltid fick vänta alldeles för länge på tomten.😊

8. Att vila är viktigt emellanåt tar du dig tid för det nu i jul stressen?
Jo, jag har blivit bättre på att vila och att gå och lägga mig tidigare på kvällen så jag får sova bra på natten.

9. Pyntar du med dörrkrans på ytterdörren ?
Nej, inte i år när jag bor i lägenhet. Har alltid haft krans när jag bodde i hus och jag skulle visst kunna sätta upp en krans i ett snöre som jag fäster på insidan eller i toppen på dörren. Blir lite sugen på det så jag kanske får skaffa en krans ändå.

10. Vilka kakor skulle du inte kunna vara utan till julfikat?
Mormors pepparkakor.

11. Vilken jullåt är den absolut finaste du vet?
Det finns så många vackra julsånger men det blir nog O helga natt med någon riktigt duktig sångare eller Mary did you know med Pentatonix.

12. Vilken julblomma måste du ha i ditt hem till jul?
Hyacint.

13. Lucia idag hur tänker du fira dagen?
Det var länge sedan jag firade något särskilt på Lucia. Igår kväll hade jag lite tur och gick förbi en småskola där det var ett litet luciatåg som sjöng för sina föräldrar utanför skolan. Jag och Nova stannade och lyssnade när de sjöng Stilla natt. Det var riktigt gulligt.

14. Hemma gjorda köttbullar eller köpta på julbordet?
Hemmagjorda alla gånger. Det står på min att-göra-lista men det känns inte som någon större panik än.

Lämna ett svar