Återseendet vårt hopp

You are currently viewing Återseendet vårt hopp

Vi har idag haft begravning för min mamma. Det var jobbigt och känslosamt och jag är tacksam för alla som hjälpte till att göra det till ett fin stund. Även för alla de vänner som var med och visade sin omsorg och stöd.

Jag ställer mig inte gärna upp och säger något, speciellt inte när känslorna hotar att ta över, men jag är glad att jag kunde bidra genom att göra programmet till ceremonin. Jag gjorde också ett bildspel som rullade under minnesstunden. Till framsidan av programmet använde jag en bild jag tagit på en ros som ligger på en sten. Mamma älskade stenar som hon gärna samlade på och hennes kista var dekorerad med blommor i olika rosa nyanser.

När vi kom hem somnade jag och sov ett par timmar men är ändå trött och enormt urlakad av alla känslor som flödat denna dag.

Temat hos Elisas, Fem en fredag handlar om Hopp. I en duett under ceremonin sjöng Stefan och Pernilla Wikman sången Vi ska ses igen av Lars “Lisa” Andersson. Det är en sång som ger hopp och tröst och i en av verserna sjunger de så här:

“Jag har ett hopp som jag kan lita på.
Jag vet att det bär mig när jag dör
och bortom livet finns en annan dimension
det är min säkra tro.”

Låten skrevs av bandet Salt efter att en av bandmedlemmarnas bror dött ung. Katarina Milton sjunger otroligt bra som du kan höra här:

Fem en fredag: Hopp

Jag vill gärna vara med även denna vecka trots allt. Det är skönt att tänka på något annat och släppa dagens anspänning innan jag säger godnatt. Veckans frågor är dessa:

 1. Vad behöver du göra dig fri från?
 2. Vad är det högsta du har hoppat från?
 3. Vad återhämtar du dig från?
 4. När hoppade du senast i någon typ av vatten?
 5. Vad för slags säng sover du på?

Vad behöver du göra dig fri från?
Mitt sockerberoende och småätande!

Vad är det högsta du har hoppat från?
Jag har aldrig varit modig när det kommer till höjder så jag har inte hoppat från något särskilt högt, inte ens från 3:ans trampolin på badhuset. Det högsta är från kanten av en turbåt på Rhodos, det var nog 3-4 några meter och rätt läskigt men jag är glad att jag vågade.

Vad återhämtar du dig från?
Dagens begravning och allt som den gjorde med mig.

När hoppade du senast i någon typ av vatten?
Jag hoppar gärna i vatten från en brygga eller klippa, så länge det inte är ett högt hopp, men jag måste veta att det är tillräckligt djupt så jag inte stöter i botten. I år har jag inte badat där det funnit möjlighet att hoppa i. Det kan ha varit i fjol som jag hoppade i havet någon gång när vi var ute med båten.

Nova hoppar gärna från brygga men för henne är vattnet djupt utanför bryggan. Hon hoppar dessutom gärna långt och hamnar knappt under ytan innan hon ploppar upp igen.

Vad för slags säng sover du på?
En gammal Hästens säng som snart är 30 år gammal. Den är hemskt nedlegad och vi behöver verkligen köpa ny. Det finns så många modeller att välja bland och jag vill gärna renovera sovrummet innan så jag är rädd att det dröjer ett tag än. Den är trots allt skön när jag är så trött som jag är nu och den får alldeles strax bära mig in i nattens vila.

This Post Has 4 Comments

 1. Helen

  Tack Paula! Det får bli en lugn helg.

 2. Hanneles bokparadis

  livet ger och tar, min snart 90-åriga far somnade in i veckan, han hade alzheimer… min mor är 87, vi fikar varje vecka.

 3. Klara Ovidia

  Vacker talande bild inleder …
  Hoppet lyser i Novas hopp som avslutar ditt fina inlägg.
  Det sägs att sorg kan en inte gå ifrån utan bara gå igenom – och den tar sig sitt eget uttryck för var och en <3

Leave a Reply