Len päls och media

Du visar för närvarande Len päls och media

Len päls och media, det är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge och Elisas, Fem en fredag. Det får bli ett kombinerat inlägg med bidrag till bägge utmaningarna idag.

Len päls

Katter har mjuk och len päls, hundar däremot kan ha en strävare päls. Jag har träffat ett antal hundar av rasen Vit herdehund, i och för sig har jag inte klappat alla. Men av de jag klappat så har Nova den abolut lenaste pälsen.  Mitt på ryggen är även hennes päls lite sträv men resten är len och mjuk. Den bästa delen av hennes päls är den mitt på huvudet, mellan öronen. Där är den så mjuk och mysigt.

Bilderna är från idag när vi var ner till sjön och tog upp bryggan så hennes päls ser lite tufsig ut eftersom den är lite blöt.

Just nu samlas det en massa tranor runt sjön inför sin avfärd mot sydliga trakter. De cirklar runt, runt och skriker och dessa passerade över oss när vi jobbade med bryggan.

Sträck av tranor

Fem en fredag: Media

Temat hos Elisa handlar om media och detta är frågorna som ska besvaras:

 1. Vilken typ av media betalar du för?
 2. När läste du senast en fysisk dagstidning?
 3. Hur mycket av ditt tv-tittande sker enligt tv-tablån, mot för streamande via playtjänster?
 4. Vad har varit en stor lokalnyhet den senaste veckan där du bor?
 5. Vad senast ångrar du att du klickade dig in på?

Vilken typ av media betalar du för?
Den enda mediatjänst jag betalar för är ljudböcker via Storytel. I hemmet har vi ett abonnemang hos Boxer för TV-kanaler, det allra minsta paketet med ytterst få kanaler.

När läste du senast en fysisk dagstidning?
Idag. Vi prenumererar inte på ortstidningen och har aldrig gjort det men de har börjat dela ut fredagens tidning gratis till alla hushåll så den har jag läst lite i.

Hur mycket av ditt tv-tittande sker enligt tv-tablån, mot för streamande via playtjänster?
Det blir väldigt sällan. Vi har en TV i köket som bara har TV1, TV2, TV4 och TV6 och den står ofta på under morgonen och eftermiddagen. Annars ser jag väldigt sällan på TV, då räcker det bra med någon gratis playtjänst.

Vad har varit en stor lokalnyhet den senaste veckan där du bor?
En förde detta skola som nu är ett flerfamiljshus i Flärke, Gideå totalförstördes i en brand på onsdagskvällen. Som tur var blev ingen person skadad.

Vad senast ångrar du att du klickade dig in på?
Jag jobbar i IT-branschen och är försiktig med att klicka in på konstiga ställen. Fast historier om hundar som har varit hemskt misskötta men som räddas vill jag inte klicka på. Det gör så ont i hjärtat när jag ser utmärglade och skadade hundar så jag gör allt för att motstå att klicka på dessa länkar som dyker upp bl.a.a på Facebook.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. BP

  Vilka fina bilder på Novas päls, å vilken tålig fotomodell hon är:-) Bilden på tranorna ser ut som en ”flygplanskaravan”. Ett mycket läckert foto.

  Vi har heller aldrig prenumererat på dagstidningar. Däremot läser jag gärna våra två lokaltidningar. Alltid roligt att se vad som händer i hemkommunen.
  Tittar inte heller så mycket på tv, det mest maken som tittar. Streamar gör jag ytterst sällan.

  Ett jättetrevligt inlägg med kombon av två teman:-) Bra jobbat!

 2. Ditte

  Nova är så fin och på bilden ser hela hennes päls så len ut. Men visst är det så att katter har en annan sorts päls som oftast är lenare.
  Media vill jag helst inte betala för. Undantaget ”storytel”. Har inga betalkanaler för jag gillar inte reklamen. Men fyran ingår ju i basutbudet- Vill jag se annat öfr jag sreama. Men det är sällan jag vill det. Men media vi betalar för när vi är hemma är antingen DN eller Svenska dagbladet. Jag vill gärna läsa en papperstidning och hålla i den.
  Trevlig helg

 3. Klara Ovidia

  Tycker att namnet Nova har en mjuk klang och att pälsen då är len det hör i hop. Bilderna på henne är fina!
  Tv ser jag inte efter tablån så ofta, jag väljer ut vad jag vill se och ser det oftast på min dator på tid jag önskar titta. Ibland prenumerar jag på film- och serie siter när jag är i filmhörnan och vill se mycket..
  Lånar mycket CD böcker på bibban gör jag då jag älskar uppläsningar.
  En höstvana jag har är att sätta på tv tidig kväll och handarbetar lite till. Papperstidning har jag nu ett halvårs tid, jag gör så i perioder då jag är förtjust i prasslet och lukten av trycksvärtan.
  Önskar dig en trevlig helg!

 4. byblixtra

  Hundars och katters pälsar kan variera i mjukhet. Vår kisse Findus hade sträv päls på ryggen men mjuk och gosig päls på magen. Vacker bild på tranorna.

 5. "LillaSyster"

  Mmmm jag som inte är en hundmänniska skulle till och med kunna tänka mig att gosa ner mig i Novas härliga päls där mellan öronen – den så len och mjuk ut. Snart färdig badat ute för Nova. Fina bilder. Ha en skön lördagseftermiddag. Kram

 6. Paula

  -Fina Nova, men mjuk len päls mellan öronen….
  Jag har flera gånger konstaterat att Blinkas päls är som lenast efter ett regn. När pälsen torkar upp då är den extra mjuk och fluffig.
  Ha en fortsatt fin helg

 7. Ama de casa

  Vilken härlig tolkning med en riktigt fin modell för ”len” 🙂

  Just nu läser jag papperstidningar som vi får i dom parker vi besöker. Visserligen är dom bara typ fyra sidor långa, men dom får gillas ändå 😀

Lämna ett svar