Ute på SUPen

You are currently viewing Ute på SUPen

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Ute. Det är ett enkelt tema men samtidigt är det svårt. Just nu tar jag många “utebilder” så att välja vilka jag vill visa är svårigheten. Beslutet blev till slut att visa lite bilder från en av min och Novas turer ute med SUPen.

I fjol köpte jag en Stand-Up Paddle Board, en SUP, av en kollega som har en liten firma vid sidan av, Höga Kusten Surf. Jag ångrar mig inte och är ute och ståpaddlar i princip varje vecka under sommarhalvåret. Denna sommar har ju rivstartat och jag har redan varit ute flera gånger och paddlat. Både ensam och tillsammans med Nova.

Förra fredag förmiddag var det helt spegelblankt på sjön. Att ståpaddla när det är vindstilla är helt underbart så jag tog med Nova ut på SUPen. Nova vet exakt vad som är på gång och hoppar upp på brädan så fort den flyter i vattnet.

Ståpaddling med Nova av Helen Thalen

När jag fyllde år fick jag en Go Pro-kamera som jag håller på att lära mig använda. Förutom att filma kan man också ta stillbilder. Bilderna i detta inlägg är tagna med den och tyvärr fick de lite ljusfenomen. Jag misstänker att det beror på att det genomskinliga vattentäta extra skyddet skapar blänk när solen lyser så starkt.

Ute och paddlar SUP med Nova, en Vit herdehund, av Helen Thalen

Nova är orädd ute på SUPen och sitter eller står när vi glider fram. Ibland blir hon less och börjar gå omkring på brädan och då gäller det att vara med så att hon inte druttar i.

Prickarna på vattnet är verkligen prickar och inte skräp på bilden. Sjön var täckt av pollen och frön som låg och flöt på den spegelblanka ytan.

Nova på SUP'en av Helen Thalen

Dagen var väldigt varm och termometern visade att vattnet var 17 grader. Det är lite kallt men efter att ha stå-upp-paddlat var jag svettig så jag tog årets första dopp. Jag låg och guppade ute i det blå en stund.

This Post Has 10 Comments

 1. Anne-Mari

  Ååå, så herlege bilder.
  Deilig sommarver og bra temp i vatnet.

 2. "LillaSyster"

  Men du! Vad härligt det ser ut och så coolt att Nova kan vara med. Fantastiska bilder och vilken natur upplevelse att glida fram där på vattnet även om jag misstänker att det ligger mycket teknik bakom, kanske mer teknik än styrka. Ha en underbar onsdagskväll! Kram

 3. KajsaLisa

  Härligt att det är så varmt i vattnet redan hos dig. Du fick ett fint annorlunda ljus i bilderna, om det beror på kameran eller något annat vet jag inte. Men dina hundar passar mot alla bakgrunder.

 4. Musikanta

  Måste vara väldigt svårt att ståpaddla och samtidigt ha en hund med sig på brädan. Jag beundrar dig. Förmodar att kameran är vattentät… Härliga utebilder.
  Ingrid

 5. BP

  Här är jag full av beundran. Inte bara för det otroligt fina bidraget till temat utan också för din balans. Alltså jag menar du bekymrar dig för att Nova inte ska trilla i vattnet. Personligen skulle jag vara mest bekymrad över att inte själv drutta i.

  PS. Ja, vilket fantastiskt väder vi har:-) Det blir nog fler SUPar för dig och Nova:-) DS.

 6. Paula

  Bland det häftigaste jag sett på länge! Just kombon att ha med jycken är ju helt enormt! Och hon balanserar förstås där som hon aldrig gjort annat…Minns när jag rodde en eka med Blinka, hon tyckte det var skitläskigt när båten guppade lite så hon lade sig på bottnen av båten o låg pall där en stund. Fantastiska bilder har du också lyckats med att ta, så duktig du är. Och så inspirerande att se dig där, en tuff tjej med energi, vilja och en fantastisk kamrat

 7. Annette

  Imponerande! Både din balans och bilderna! Det ser otroligt härligt ut och du verkar vara en riktigt äventyrare, men det har jag förstått sedan tidigare 🙂 Ha en fin helg!

 8. Sara Pepparkaka

  Jag har provat SUP, men skulle aldrig klara att ha en hund med också!

 9. By blixtra

  En sån fin bildserie på temat! Det blev bra bilder med Go Pro-kameran och så fantastiskt det ser ut att vara ute med en SUP tillsammans med Nova. Inget för mig men förstår känslan av frihet i kombination med rörelse. Härligt!

Leave a Reply