Surströmming

Du visar för närvarande Surströmming

Denna helg har det varit fullt upp. Fredag kväll hade vi firmafest som startade med gocart där jag kom fyra i C-finalen, svårt att slå de små, lätta, motorintresserade killarna på jobbet. Lördag kväll var vi på kräftskiva hos goda vänner och idag var det surströmming i mina föräldrars stuga. Så här ser en riktigt god surströmmingsklämma ut.

En klämma består av tunnbröd, smör, potatis, surströmming, lök och gräddfil. En del lägger även på tomater. Istället för vanlig hackad rödlök gjorde jag rödlöksmarmelad och tog med, den är lite söt och det passar väldigt bra tillsammans med den salta strömmingen.

Sally hade som vanligt fullt upp med att bada och leka i vattenbrynet, när hon inte hade koll så att inget ramlade ner från matbordet när vi satt och åt.

Min lilla älsklingsfröken.

Hon har mycket spring i benen.

Fler helgbilder hittar du här>.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Eva Trillian

  Det där ser gott ut – inte konstigt att ni hade frivillig dammsugare vid bordet 😉

 2. Freja

  Nja, surströmmingsklämman ser fin ut, men god kan jag inte tycka att den är, fast jag bor i surströmmingsland själv… Vovven är söt i alla fall!

 3. Scaniatjejen

  Jag är ännu ingen norrlänning fullt ut eftersom jag inte har provat surströmming (har alltid fegat ur när jag känt lukten) så jag tittar hellre på alla härliga bilder på din fina Sally. Hon är så söt.=)

 4. Violen på Brandholmen

  Trots att klämman ser god ut gillar jag Sally betydligt mer än surströmming! Jag har ätit en gång men tyckte inte om lukten så jag har aldrig testat en andra gång! Dumt kanske!
  Ha en bra dag!

 5. Monica o Jacob

  Härligt med full rulle hela helgen:-)
  Sture tycker Sally är så fin;-)

 6. Sophia

  Din surströmming ser riktigt god ut på bild. Jag minns när min mormor som bodde uppe i Norrland och min pappa alltid avnjöt surströmming. Jag minns att jag gillade rommet, men vågade aldrig smaka mer…undra om jag skulle gilla det idag, har inga i min närhet som äter surströmming så det blir liksom aldrig av att jag provar igen. Fina bilder på din hund också!

 7. Elisabeth

  Du började med att visa en aptitretare! Jag har några burkar i kylskåpet,som väntar på att ätas. Elisabeth

 8. Mias Mix

  Huu, surströmming hoppar jag gärna över. Din hund är så fin och min fantasi gick igång när jag såg bild nr 2. Tänk om du beskurit den precis ovanför bryggan, då skulle det se ut som om hunden gick på vattnet 🙂

 9. Anemonen

  Här är Sally favoriten för surströmming har jag fått nog av iaf doften. Far älskade surströmming.

 10. admin

  Surströmming är något som det är svårt att vara neutral till, antingen gillar man det eller inte, särskilt som doften är lite speciell :-).

Lämna ett svar