Springa hit och dit

Du visar för närvarande Springa hit och dit

Springa är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge och jag bidrar med några bilder från gårdagen. Springa är en homonym, liksom alla ord under 2020, vilket betyder att det är ett ord som stavas och låter likadant men har flera betydelser.

På mina första två bilder ser man den form av springa där man rör benen fortare än i gåtakt.  Pojken som springer heter Liam och har varit på besök hos oss sen i måndags. Liams farmor Gunnel och farfar Erik är goda vänner till oss och denna gång kom de tillsammans med äldste sonen Johan, hans lilla pojke Liam och hans nya tjej Mimmi. De bor i vanliga fall på Tjörn och tyvärr träffas vi inte varje år men det är alltid lika skoj när vi träffas. Erik är uppvuxen i stan och har bägge föräldrarna begravda på kyrkogården i Arnäs så vi var alla dit en stund i går och Liam gjorde några löprundor på gräset utanför kyrkogården.

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man springer.

Alldeles invid kyrkogården står en rad kyrkstallar, den äldsta byggnaden är ett sockenmagasin från 1747. De gamla husens väggar är fulla av den typen av springa som är en smal öppning.

Muren runt kyrkan är gjord av stenar med tydliga springor mellan blocken. På toppen av muren växer det bl.a. mossa och Fetknopp.

En som älskar att springa är Guzzi och han fick chansen när vi tog med fika till Östansjö fäbodar efter besöket på kyrkogården. Han ser inte riktigt klok ut med öronen bakåtstrukna, blöt efter ett dopp i sjön och med tungan hängande som en slips och det är svårt att få till skärpan när han rör sig så fort.

Johan har en ny hund, en Finsk stövare som heter Klinga och som fyllde ett år denna dag. De vågade inte ha henne lös, vilket jag har full förståelse för, eftersom det är en riktigt jakthund och kommer att få vara med och jaga när det blir dags. I långlina kunde ändå hon och Guzzi springa lite och leka med varandra. Det var roligt att se för Klinga var först väldigt blyg och försiktig när de kom men hon tinade upp och tyckte åtminstone att Guzzi var rolig att leka med.

I förmiddags åkte de hem till västkusten och det blev väldigt tyst och tomt men vi har en massa trevliga minnen kvar från den vecka som gått.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Violen

  Härligt spring i benen hos både barn och hundar! Jättefin bildserie med en blandning av fart och fläkt och lite med stillhet!
  Trevlig helg!

 2. Ditte

  Vilken fin tolkning av veckan ord. Och så fin bilder till. Jätteroligt att se båda hundarna i faten men jag förstår att Klinga behöver sin löplina. Lätt att springa bort.
  Bilden på Gucci efter badet är fartfylld. Och mycket spring i benen där också. Dessa gamla byggnader med sin historia. Och springorna vittnar om en gammal historia. Hundarna på sista bilden tillsammans med huset, ja även på näst sista bilden. är sådana kontraster. Det pigga möter det gamla. Ett fint möte. Extra vackert också med blomsterängen.

 3. BP

  Måste säga att dina besökare kom väldigt lägligt – med tanke på veckans tema alltså. Dina bilder är alltid så proffsiga, det är en fröjd att titta på. Guzzis tunga ser verkligen ut som en slips, lång som den är – tungan alltså;-)
  Sedan gillar jag springorna i träväggen, en helt fantastisk bild.
  Å som hundrädd är jag väldigt tacksam att Klinga fick vara kopplad;-)
  Ett fantastiskt fint inlägg:-)

 4. KajsaLisa

  Fart på både barn och djur här, sen älskar jag falurött. Andr hundbilden blev fantastisk, vilken fart du fick in i den.

 5. Stare Ström

  Du lyckades få ihop flera spring-bilder vid samma tillfälle! Snyggt gjort!

Lämna ett svar