Fem en fredag v. 29: Köpvanor

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 29: Köpvanor

Äntligen har jag semester och första veckan har snart gått. Vi har haft besök av goda vänner från västkusten under veckan men nu har de åkt och jag kan sitta vid datorn igen.

Igår var vi bl.a. på en utflykt till vackra Östansjö fäbodar och därifrån kommer de första bilderna.

Detta är frågorna hos Elisa denna fredag:

 1. Vad är det dyraste du har köpt?
 2. När är du som mest snål?
 3. Vilket var ditt senaste fynd?
 4. Vad är aldrig för dyrt?
 5. Vad handlar du mest av i affären?

1. Vad är det dyraste du köpt?
Huset vi bor i. Vi har själva ritat och byggt huset helt själva och det blev klart 1990. Vi hade professionell hjälp att resa stommen en vecka eller två och hjälp med el och avlopp men resten gjorde vi själv. Min svärfar och makens morbror hade precis blivit arbetslösa eftersom deras arbetsplats brunnit ner (det var en såg så det brann bra) och de var till stor hjälp på dagarna när vi själva jobbade.

2. När är du som mest snål?
Spelande på lotto, hästar, lotterier och liknande. Nån lott kan jag köpa vid enstaka tillfällen som på barnens julfest men inget annat. Det är så totalt onödigt och ett meningslöst sätt att göra av med pengar på så det håller jag mig ifrån.

3. Vilket är ditt senaste fynd?
Fynd och fynd men jag har varit i behov av en sommarjacka länge och jag hittade en på rea för två dagar sedan. Det var på en sportaffär och den var nedsatt till halva priset. Jag blev nöjd med det och glad att jag slipper tänka på det längre.

4. Vad är aldrig för dyrt?
Bensin, tyvärr! Måste ha den varan för att ta mig till och från jobbet och för att handla mat och ta mig dit jag ska. Kollektivtrafiken är inget alternativ där jag bor. Visst försöker jag dra ner på bilkörningen när bensinen är som dyrast men jag måste köpa de dyra dropparna ändå.

5. Vad handlar du mest av i affären?
Mat av olika sort och ofta slinker det med en stor Pepsi Max.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  vi byggde vårt hus ungefär samtidigt, trivs bra, vi åker mycket buss, cyklar på sommaren, kör sällan.

 2. Karoleen

  Vilket fantastiskt ställe och fina bilder! Kul med hus man byggt själv, vi har inte byggt själva men renoverar det mesta själva! Man blir extra stolt på något sätt! Ha en trevlig kväll!

 3. A ROOM OF MY OWN

  helt underbar header! kul att fynda en sommarjacka. jag fyndade skor också till halva priset. samma sort som jag gått slut på i sommar

 4. Paula

  Hej, jag har en stående lottorad på prenumeration. Får mail efter dragningarna så jag kan göra egen dragning hemma på datorn! Principen är Om man inte satsar kan man inte vinna, o därmed satsar jag så lite som möjligt eftersom jag starkt tror på ödet, Jag tror inte på större chanser om jag spelar för mera…
  Jackor verkar vara veckans fyndtema, ni är många som handlat jackor, själv behöver jag en rejäl regnjacka och spaning pågår på nätet. Men hur kan en regnjacka kosta flera tusen? Härlig vy från spången, en rejäl en, våra är hälften så breda..risk för att tappa balansen och hamna bredvid…
  Trevlig helg

 5. Geddfish

  Vackra och härliga bilder, du bjuder på!
  Kul med fynd som man behöver.
  Trevlig lördag!

 6. BP

  Fantastiskt att ni har ritat och byggt er hus alldeles själv. Ni kan er sak, helt klart. Sedan är vi väldigt lik vad gäller lotter och spel. Bortkastade pengar, för spelaren går alltid med förlust i slutänden.
  Att hitta ett kap på rea, speciellt nåt man letat efter och som har ens namn på är alltid kul. Sedan kan man ju spendera de ”sparade” pengarna på nåt annat som man vill ha;-)

Lämna ett svar