Spetsar i närbild

Du visar för närvarande Spetsar i närbild

Veckans tema är Spets hos Gems Weekly Photochallenge och mina bilder till det kommer från naturen. Jag har fokuserat på den typ av spets som är vass eller i varje fall ser vass ut.

Det var ett tag sedan jag använde mina mellanringar och tog makrobilder. Jag kan inte säga att jag fått kläm på makrofotografering men jag jobbar på det. Mellan regnskurarna i går passade jag på att gå ut och fotografera lite av det gröna spetsiga i naturen som var extra vackert med regndroppar på sig.

Grässtrå med droppar på rad.

Ett björklöv i närbild har en uddig kant med inte speciellt spetsiga spetsar.

Ett regnblött björklöv i närbild av Helen Thalen

De värsta spetsarna har nog i alla fall barrträden. Så här läskigt spetsiga ser de ut i närbild.

Makrofoto på granbarr med regndroppar av Helen Thalen

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Verkligen fina spetsbilder. Här öser regnet ner idag. Önskar dig en fin eftermiddag =)

 2. Stare Ström

  Det är roligt, men svårt med makro. Du fick bra hjälp av regnet för att få de fina bilderna på spetsarna.

  svar: Ja, det måste ha varit larver som ätit sig mätta på skräppornas blad.

 3. BP

  Tänk så mycket spetsigt det finns på olika träd, någonting man sällan tänker på, åtminstone inte jag. Då är det bra med makrobilder, som ju gör att allt blir än mera dramatiskt. Å om du inte är riktigt nöjd med dina makrobilder så kan jag bara säga att jag är totalt avis på dig. Sådana bilder hade jag då aldrig kunnat åstadkomma.
  Kul förresten att Kråkvinklar och du har tagit bilder ute i naturen. Annorlunda tänk. Gillas skarpt!

 4. Paula

  Finaste spetsarna är de naturen erbjuder. Självklart! Och du lyckades fin med macro. Har ingen kamera för det, är för oteknisk för att orka lära mig. Ha en fin julivecka!

 5. byblixtra

  Det är läckert med macrobilder och som du säger så är det inte helt enkelt. Jag har ett macroobjektiv och bilderna blir inte alltid som jag har tänkt mig. 🙂
  Kul att du fotat barr i närbild så att man ser deras form och visst har de vassa spetsar, det känns när man råkar kliva på ett tallbarr.

 6. Naturliga spetsar som du har fotograferat på bästa möjliga vis! Otroligt fina bilder, speciellt grässtrået med regndropparna. Hoppas du visar fler makrobilder.
  Ha det gott

 7. Ditte

  Vad roligt att du testat att fota med mellanringarna och ta makrobilder. Jag tycker du lyckades riktigt bra. Barrträdens barr ser verkligen spetsiga ut och lite småläskiga. Min favoritbild blir den med droppar på rad på grässtrået.

 8. Vilt og vakkert

  Heisann, ja med makrolinse åpner en helt ny verden seg med mange uante muligheter. Vakre bilder av motiv vi vanligvis ikke enser oppmerksomhet ellers. Ha fine dager framover ;:OD)

 9. Åke

  Vad trevligt du satsade på macrobilder. Grön nyans hör ju sommaren till också. Fint tema. Strået med vattendroppen riktigt snyggt. Barrbilderna riktigt läckra. Nu blev jag sugen att damma av mina macroringar ? En fortsatt trevlig lördag.

 10. KajsaLisa

  Tycker du lyckades bra, men vill du få skarpare bilder så pröva med ett litet stativ. Du kan även ställa kameran på något så den står stadigt, ärtpåse är en klassiker. Tyvärr så rubbar man kameran när man trycker av, så har du ingen fjärrutlösare använd läget för fördröjd utlösning, det man använder för självporträtt. Pröva även att fokusera manuellt eftersom skärpedjupet ofta är kort på sådana objektiv.
  Sen funderar jag på om du kört på autoläge, det ser ut som kameran valt att gå rätt högt på iso-talet, testa manuellt i så fall. Du kan låta den stå öppen längre om den står stadigt och du inte håller den.
  Men jag gillar bilderna så det är ingen kritik utan saker du kan experimentera med. Du fick till en härlig grön färg.

  1. Helen

   Tack för tipsen! Jag tänkte på stativet men det är så högt men en ärtpåse borde funka. Ska definitivt testa det!

 11. Ama de casa

  WOW!!! Vilka bilder! Verkligen spetsigt på mycket nära håll 🙂

Lämna ett svar