Gammal och frågvis

Du visar för närvarande Gammal och frågvis

Idag kombinerar jag två utmaningar. Den första är hos Gems Weekly Photochallenge där temat är Gammal och den andra är hos Elisa där Fem en fredag är Frågvis.

Mitt bidrag till temat Gammal blir några bilder på en gammal pickup som maken importerade från USA för ett antal år sedan. Det är en GMC som jag hoppas någon gång blir renoverad så den går att använda.

Färgkombinationer är något jag tänker på rätt ofta. Speciellt nu när jag håller på att renovera äldste sonens rum. Färgerna på denna pickup gillar jag, färgen av brun rost och turkos. Fast jag kommer nog inte använda de färgerna i renoveringen.

Vidare till nästa utmaning.

Fem en fredag v. 27: Frågvis.

 1. Vilken fråga skulle du vilja ställa till valfri granne?
 2. När frågade någon dig sist hur du mår?
 3. Vad svarade du på senaste frågan du fick?
 4. När var du senast nyfiken på något?
 5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?

Vilken fråga skulle du vilja ställa till valfri granne?
Jag skulle vilja fråga en granne varför han sålde två tomter av en åkerplätt väldigt nära oss. Har han det så dåligt ställt ekonomiskt att han behövde de pengarna eller…?

När frågade någon dig sist hur du mår?
Igår kväll när jag var till en mycket god vän för att uppvakta henne på hennes 51:a födelsedag.

Vad svarade du på senaste frågan du fick?
”Måla golvet (i rummet jag håller på att renovera), måla golvlisterna och skåpet som ska in där” på frågan vad jag ska göra i morgon.

När var du senast nyfiken på något?
Idag när jag köpte färg till golvet jag ska måla. Kvinnan som jobbar där känner jag lite och jag var nyfiken på vilken av färgerna som jag valde mellan som hon tyckte var snyggast.

Vilken fråga ställer du dig varje dag?
Varför jag inte kan låta bli att stoppa i mig en massa onyttigt och alldeles för mycket mat.

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Paula

  Heej, om du hittar ett bra svar på sista frågan kanske du kan vidarebefordra den till mig också!
  Bilen, ack, den behöver allt lite omsorg och kärlek. Färgen gillar jag också. Tänk så fin den ska bli…en vacker dag. Tänk så många som gillar gamla bilar. Ha en fin och varm helg, tack o lov inga lika höga temperaturer som nere i Europa!

  1. Helen

   Tack Paula och jag är glad att det inte är så hemskt varmt. Det är lättare att klä på sig lite mer än komma undan värmen ?

 2. A ROOM OF MY OWN

  ja, det där med granntomter kan vara en källa till mycken irritation

 3. Klara Ovidia

  För ditt färgval och val av bil på tema gammal får du full pott, rostfärgen och föremålen den har satt sin prägel på tillsammans med turkos har jag heller inget emot!
  Dessa fem en fredag fick mig tänka lite …

 4. Full poäng för färgkombinationen rost och turkos! Ofta blir ”rostiga” bilder väldigt vackra och så är fallet i din tolkning av veckans ord.! Kul om pickupen blir renoverad och användbar.
  Trevlig helg!

 5. BP

  Då jag älskar rost och gamla bilar, så säger jag bara mums till dina bilder med GMCn. Att renovera den lär nog ta betydligt längre tid än att måla ett golv;-) Då du målat golv och golvlistor hela dagen hoppas jag att det inte var strålande solsken ute. Å självklart blev jag nyfiken nu om kvinnan i färgbutiken hade sammasmak som du;-)

 6. "LillaSyster"

  Älskar bilen som den är….strunta i att renovera upp den till toppskick, använd den som den är (om den nu går som en klocka) Grannen hade en sådan där ”skrothög” som han kallade den – bil med patina säger jag =) Önskar dig en fin söndag! Och mycket snyggt tolkat. kram

 7. Ditte

  Vilken häftig gammal bil! Och att renovera den är nog ett projekt i sig. Snyggt med rost och turkost.
  Att renovera sonens rum känns som mer överskådligt i tid. Men även det kräver mycket tid och jobb.

  Kul att läsa dina svar få frågorna. Ställde mig desamma.

 8. Anne-Mari

  Fantastisk farge på den bilen !!
  Flott tolkning.

 9. Åke

  Mitt hjärta har alltid klappat för amerikanska pickups, jag har haft några stycken genom åren… dock aldrig en GMC och framför allt inte med det dära flaklåset, det för mig tanken till en äldre modell. Vi får kanske se mer av den ? Ja Alnö Gamla kyrkan är sevärd, se bara till att den är öppen då du kommer. Jag hade vänner i tisdags – onsdag på besök från Linköping nu är dom i dina trakter… såg de la ut bilder från Skule idag och mannaminne… dom hade Ulvön som mål också, dom skulle åka runt…

  1. Helen

   Jag kollar om kyrkan är öppen innan jag åker ut på Alnön. Tack för tipset!?

 10. byblixtra

  En riktig skönhet i rostbrunt och turkost.

 11. Vilt og vakkert

  Heisann, han ser ganske rusten ut denne gamle holken, håper den lar seg renovere uten altfor mye problemer, og farvene liker jeg turkis mot rustrødt, helt supert!

 12. Elisa

  Jättesnygga färger i kombination. Lite kärlek till bilen och sen en åktur i den är nog inte dum alls! 🙂

  Ditt sista svar är något jag själv undrar ofta. Tänk att det ska vara så svårt!

Lämna ett svar