Hur stor kan en sticka vara?

You are currently viewing Hur stor kan en sticka vara?

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Sticka vilket gav mig lite huvudbry. Men som tur är har sticka många synonymer och en synonym är pinne. Fast hur stor kan en pinne vara och ändå vara en sticka?

Nova har denna vår och försommar blivit en riktigt pinnhund, eller kan man säga “stickhund”? Jag tycker det är toppen för när hon går omkring och bär en pinne på våra promenader i skog och mark är hon fullt upptagen med det och sticker inte iväg på egna upptåg.

Nova med pinne i Skuleskogen, Höga Kusten

För några veckor sedan tog Nova och jag en promenad i Skuleskogen. Det var en sådan där överdrivet varm dag men vi gick längs stranden och där var det skönt att vandra. Under träden var det skuggigt och hela vägen hade vi havet på ena sidan. Från vattnet blåste en skön svalkande bris som letade sig in under träden. Dessutom kunde Nova svalka sig i böljorna blå både här och där.

På den första stranden vi passerade hittade hon en fin pinne. Den bar hon sedan under resten av vår vandring.

Nova, Vit herdehund, med pinne på strand i Skuleskogen

Pinnar kan man bära på lite olika sätt.

Vit herdehund på strand i Höga Kusten

Fast man kan också vila och ändå hålla koll på pinne.

Är man på en sandstrand så måste man också passa på att gräva lite, eller hur?

Jag har inget direkt svar på min ursprungliga fråga, hur stor kan en sticka vara. Själv skulle jag nog inte betrakta Novas pinne som en sticka. Fast på engelska heter ju faktiskt pinne “stick” så detta får bli mitt bidrag till veckans tema.

This Post Has 14 Comments

 1. Paula

  Jag skulle vilja påstå att en pinne innehåller en väldig massa stickor. När Nova tuggar på pinnen lossnar stickorna. Alltså ett perfekt tema-inlägg!
  Ha en skön midsommar!

  1. Helen

   Du har helt rätt, visst innehåller en pinna många stickor. ?

 2. BP

  Ett helt underbart inlägg med den perfekta fotomodellen Nova i huvudrollen. Himla rolig text också:-) Å vika helt underbara bilder – som vanligt alltså.

 3. Fina Nova ser ut att gilla sin pinne i alla situationer både på land och i sjön! Toppenbilder, du och Nova skämmer bort oss!
  Trevlig Midsommarhelg!

 4. Klara Ovidia

  Här blev det mycket fint kring sticka till en hel pinne! Jättefina bilder så en nästan var med på turen 🙂

 5. Gillar verkligen din tolkning och vilken fotomodell som bär på en “sticka” så stolt ! Underbart ! Fina bilder som vanligt !
  Ha en fortsatt fin midsommarhelg !

 6. Vilt og vakkert

  Heisann, det må da komme innafor rammene…. så flott at Nova tar et initiativ og bærer på pinnen/stikka hele veien. Vår hund gir null respons! Har prøvd mange ganger, men nei, gidder ikke….

 7. Beppan

  Härliga foton på din stick-/pinnbärande skönhet!
  Lycka att få strosa längs stranden med matte, ta ett dopp eller två.
  Och så hitta något intressant att bära på.
  Tänk om alla hundar hade det så bra som din Nova…

 8. "LillaSyster"

  Lycklig hund som får ströva fritt och samtidigt ha uppdraget att hålla ordning på sin pinne /sticka modell större. Ha en bra eftermiddag!

 9. byblixtra

  Helt klart godkänt bidrag! Nova ser ut att vara nöjd över sin pinne som hon kan ha med sig lite över allt under promenaden. Härliga bilder!

 10. KajsaLisa

  Nova hittade en stor sticka, jättefina bilder, måste vara skönt för henne och bada nu när fet är så varmt.

 11. Ama de casa

  Haha! Bra fråga där 🙂

  Men har man fått tag i en fin pinne (sticka?) ska man såklart vara rädd om den 😀

 12. Mias Mix

  Oavsett om det är en pinne eller sticka bjuder du på fantastiska bilder! Ni har ju en underbar natur där och Nova är ju perfekta fotomodellen. Hoppas allt är bra. Önskar dig sköna sommardagar!

 13. Åke

  Ha ha et sticka helt klart ? Kul och passamde tema ?

Leave a Reply