Fem en fredag: Avslutning

Du visar för närvarande Fem en fredag: Avslutning

Nu är det dags igen för en fredagsutmaning med fem frågor som Elisa >>  håller i. Dagens fem frågor bjuder på en massa nostalgi. Jag har fotat av några bilder ur mina gamla fotoalbum, därav den dåliga kvalitén på fotografierna.

 1. När tog du studenten/gick ut skolan?
 2. När var senaste gången du hade lov?
 3. Hur såg en avslutning i grundskolan ut?
 4. Vad brukade du göra under dina sommarlov?
 5. Vilken låt förknippar du till sommar och avslutning?

När tog du studenten/gick ut skolan?
Jag gick ut tvåårig social linje 1986. På den tiden fanns det olika långa gymnasieutbildningar och vi som gick tvååriga linjer fick inte ha svarta band på studentmössan, vi fick ha grått band. Det var definitivt inte så stort stohej på den tiden, ingen bal eller något sån’t. Vi som gick tvåårig firade tillsammans på Scandic. De med länge utbildning fick gå på Statt.

När var senaste gången du hade lov?
Det var samma år, 1986. Visserligen sommarjobbade jag i en telefonväxel tre veckor men resten av sommaren var jag ledig. Jag fortsatte läsa ytterligare ett påbyggnadsår med informationsteknik och marknadsföring men jobbade hela sommaren när jag var klar med den.

Hur såg en avslutning i grundskolan ut?
Om jag tänker på låg- och mellanstadium så åkte vi till Arnäs kyrka. Där var det en traditionsenlig avslutning. Efteråt åkte vi tillbaka till Höglandskolan och träffades tillsammans med läraren i klassrummet innan avslutningen var över.

Vad brukade du göra under dina sommarlov?
Det bästa med sommarloven var att familjen åkte till Öland under två veckor. Det gjorde vi från det att jag var sex år gammal och hela min uppväxt. De första åren hyrde vi stugor men sen köpte vi husvagn. Vi bodde antingen på Bödagårdens Camping eller på Löttorps camping. Det var alltid andra familjer från Örnsköldsvik där som också hade barn så vi hade väldigt skoj.

Här sitter jag i sanden på Löttorps camping och läser en bok några år innan jag tog studenten.

Vilken låt förknippar du till sommar och avslutning?
”Den blomstertid nu kommer” är den psalm som jag starkast förknippar med att sommaren är här och sommarlov.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Paula

  Vad roligt med gamla foton, gamla och gamla förresten, men några år har ju passerat! O lika fin är du idag! Ha en skön helg!

 2. Ama de casa

  Vilka fina foton! 🙂

  Då när jag gick ut social linje på våren 1978 var det helt off när det kom till studentfirande, så ingen hade nån mössa överhuvudtaget. Lite trist kan jag tycka nu 🙂

 3. Härliga foton och minnen. Man kan inte annat än bli nostalgisk.
  Önskar dig en GLAD MIDSOMMAR !

 4. Mias Mix

  Vilka underbara bilder! Känner igen mig i frisyr och kläder 🙂 Tog också studenten 1986, från 3-årig samhällsvetenskaplig linje.

Lämna ett svar