Fem en fredag: Sommar

Du visar för närvarande Fem en fredag: Sommar
This photo is taken by AllWinner's v3-sdv

Än en gång är det fredag och jag deltar igen på Elisas fem en fredag. Denna gång är temat sommar och det här är frågorna man ska besvara:

Helen och Nova badar i Trollsjön, Rissajaure, Abisko.
Här badar jag och Nova i den iskalla Trollsjön, Rissajaure, nära riksgränsen, sommaren 2018.
  1. Vad är en riktig sommarfrukost för dig?
  2. Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars?
  3. Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land?
  4. Har du någon gång varit turist i din egen stad?
  5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?
  6. Vad ser du fram emot mest med den här sommaren?

1. Vad är en riktig sommarfrukost för dig?
När vi var ute med husvagnen när jag var barn åt vi alltid flingor med antingen mjölk eller fil och limpmackor. Ibland med färska jordgubbar. Det kommer jag alltid förknippa med sommar.

2. Vad är något du gör på sommaren men aldrig annars?
Stand up paddle, SUP, gör jag bara på sommaren. Jag har en kollega som surfar, både vind- och vågsurfar, även på vintern men det är inget jag har lust att göra.

3. Är du en fisk bland vågor eller håller dig på land?
Helt klart fisk! Älskar att bada i sjö och hav. Min mamma var en riktig badare och vi följde i hennes fotspår. Hon var inte som andra barns tråkiga mammor som bara låg på stranden och solade. Min mamma busade och lekte med oss i vattnet.

4. Har du någon gång varit turist i din egen stad?
Jag bruka besöka ett antal turistmål runt om i kommunen varje år. Ibland försöker jag hitta nya ställen att besöka så det kan man säga att jag har.

5. Vad ser du fram emot mest med den här sommaren?
Att vår nya familjemedlem ska komma hem till oss!! Maken och sönerna ska ta bilen till Bosnien för att hämta en hundvalp. Om två veckor är de tillbaka från resan med en liten hundkille som heter Guzzi och som jag längtar så fruktansvärt mycket efter just nu.

Jag bjuder på ännu en badbild från förra sommaren där jag ligger i vattnet och busar med Nova som står på en klipphäll under vattnet. Vi var på den vackra ön Trysunda en av förra sommaren alla varma dagar.

Badar med Nova på Trysunda sommaren 2018

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Åke

  Vad trevligt ni ska bli fler familjemedlemmar. Läckra vinklar på bandbilderna, fotbilden riktigt snyggt ?

 2. Härlig beskrivning på frågorna. Verkligen somrigt. Jättehärliga bilder med fina bad som bara en skön sommar kan bjuda på. Ser fram mot att få titta på er nykomling i familjen så småningom. Lycka till med nya vovven !
  Önskar dig en fin helg !

 3. Paula

  Iskalla Trollsjön, vilken utmaning! Och vilka fantastiska foton du bjuder på, saknade bara en då du paddlar SUP…lova att visa en annan gång! Headern är fantastisk och bevisar vad du skriver om att du älskar att bada. Jag behöver en knuff i baken, ha en kompis som peppar och visar hur man gör, men jag är en envis finnkäring så har jag bara bestämt mig så! Oh, ska vi snart få följa ett nytt litet hundliv här i bloggen, det ser jag fram emot!

  1. Helen

   Tack Paula! Jag ska definitivt försöka visa när jag paddlar SUP och sen kommer det nog massa bilder på vår nya hundkille 🙂

 4. Kraka

  Jag har varit vid Trollsjön. Men inte badat. Druckt kaffe bredvid och vilat under en vandring.

  Ha en bra måndag!

  1. Helen

   Det är ett häftigt ställe!

 5. Hanneles bokparadis

  hahha, vilka härliga bilder! Limpmackor… nu blir jag sugen, vi köpte bara surbröd igår, gott det också 🙂

Lämna ett svar