Sommarfest på Högbonden

Du visar för närvarande Sommarfest på Högbonden

Fredag den 1 juni hade vi sommarfest med jobbet och jag vill visa lite bilder från den kvällen. På eftermiddagen bar det iväg med buss från kontoret till Barsta. Där blev det sedan en kort båtfärd ut till Högbonden.

På väg till Högbonden av Helen Thalen

Framme på ön fick vi vackert promenera uppför backen till Högbonden fyr på toppen av ön. Vi var glada att liften för varor var i bruk så vi kunde skicka upp mat och dryck och slapp bära allt upp för den branta stigen.

Liksom mig själv har jag har ett par arbetskompisar som gillar att geocacha. Vi hade i förväg kollat upp att det finns två geocachar gömda på ön. Så snart vi var framme på toppen passade vi på att leta efter dem medan andra började elda för grillning. Vi tre fick se en del av ön som de andra missade. Vi var bl.a. till en djup skreva mitt på ön där vi fick klättra och klänga för att ta oss fram. Efter lite letande hittade vi gömman nästan i änden av skrevan, loggade och återvände till resten av gänget. Detta är en stor tjusningen med geocaching, att man får se platsen man annars aldrig skulle besöka.

Geocaching i skrevan på Högbonden av Helen Thalen

Fyrplatsen är riktigt idyllisk och vi hade det bästa väder man kan tänka. I vanlig fall brukar det vara betydligt kallare under vår sommarfest som traditionselligt äger rum i början av juni.

Högbondens fyr av Helen Thalen

Gårdsplanen framför fyren är gulligt inredd med cafebord i både trä och metall utplacerade i skuggan av träden.

Gårdplanen framför Högbondens fyr av Helen Thalen

”Grillkommittén” gjorde ett perfekt jobb och vi fick fantastiskt goda hemgjorda hamburgare med en massa goda tillbehör.  Vi hade bokat hela anläggningen vilket var skönt då vi slapp ta hänsyn till någon annan. Under kvällen spelade vi musik, åt gott och hade glada samtal i den vackra kvällen.

Högbonden är ett naturreservat och under försommaren är Klubbudden på bilden nedan och stranden närmast udden full av häckande sjöfåglar. Jag och fler med mig var ändå ner till Klubbviken. Närmast berget som fyren står på häckade inga fåglar så där kunde man röra sig utan att störa fåglarna.

Klubbudden på Högbonden av Helen Thalen

Det är inte alla som vet att under fyren, precis i vattenbrynet finns en grotta. Är man duktig att klänga på klippväggar kan man ta sig dit torrskodd men de flesta behöver ner i vattnet för att komma till öppningen. Jag har varit här förut och när barnen var mindre tyckte de att det var jättespännande att hoppa i vattnet och ta sig till grottan.

Bara en av mina kollegor hade tålamod och intresse att låta mig guida till detta tillhåll. Hurtbullen i fråga hade badkläder och trots ett kylslaget hav plumsade han i och kunde äntra grottan. Grottan är rätt djup med en liten pool inne under tak och han var glad att han fick se den häftiga platsen. Själv stannade jag utanför på torra land och njöt av den ljuvliga kvällen. Förra sommaren fick vi inte uppleva en enda sådan varm härlig kväll så jag gladde mig mer än vanligt åt det fina vädret.

Grottan under Högbondens fyr av Helen Thalen

Den som i förväg anmält intresse kunde sova över i fyrvaktarbostaden som är ett vandrarhem. Vill du läsa mer om Högbondens fyr så kolla gärna in deras hemsida. För övriga skedde hemfärden i den vackra rosa skymningenstimmen.

Högbonden i den rosa skymningen av Helen Thalen

Jag är glad att jag kunde vara med på sommarfesten och tacksam för att det blev en så härlig kväll!

Lämna ett svar