Tankeverksamhet under Örnstråket

Du visar för närvarande Tankeverksamhet under Örnstråket

På nationaldagen anordnar Norrlands Motorhistoriker Ö-vik traditionsenligt Örnstråket. Det är ett populärt veteranbilrally som körs på vackra vägar i och omkring Örnsköldsvik. Starten sker alltid vid Fjällräven Arena där det är fullt med bilar och människor som både ska delta och som bara vill se starten.

Start för Örnstråket 2018 av Helen Thalen

Jag hittade en artikel i Örnsköldsviks Allehanda från 2016 som är öppen att läsa även för icke prenumeranter där maken och vår lagkompis står beredda för start vid vår Lincoln >>,

Längs sträckan är det ett antal stopp för frågor. På vissa ställen är en fråga uppsatta och är ofta är med bilder så de ska vara svåra att googla. En del stationer är bemannade med funktionärer som lämnar över frågorna. Här får man en maxtid på kanske 2 minuter att svara för att inte hinna fuska. Ibland är det även praktiska övningar av olika slag så det finns något som alla kan bidra med.

Det är dock inga lätta frågor så det krävs en massa tankearbete innan man kan plita ner sitt svar.

I år gick turen bl.a. till Grundsunda hembygdsgård där man kunde köpa fika.

Grundsunda hembygdsgård av Helen Thalen

Nova var givetvis med på rallyt, hon och jag hade det mysigt i baksätet under färden. Hon är van vid bilar och andra fordon men blev lite fundersam över varför denna bil hade blommor och flaggor i grillen.

Örnstråket vid Grundsunda kyrka av Helen Thalen

Rally avslutades med mat på Veckefjärdens Golfbana där också vinnarna presenterades. I år hade vi ingen chans att hamna på prispallen men vi kommer igen om ett år.

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Tanke. För både deltagarna och kommittén som arrangerar Örnstråket krävs många tankar innan Örnstråket är i mål så detta blir mitt bidrag till temat.

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Paula

  Men vilket sammanträffande! Här i Säfsen ordnas nämligen vad som kallas Pizzarally på nationaldagen, vet inte hur gammal traditionen är. Exakt samma upplägg som er tävling, med stopp och frågor längs vägen. Tyvärr har jag aldrig fått äran att sitta i en veteranbil som åker rallyt. Jag brukar beundra de parkerade bilarna när de är framme vid målet i Fredriksberg och käkar pizza, men i år missade jag alla bilar när jag var o firade på hembygdsgården. Och ja, håller med att man måste klura och tänka många gånger om för att få till både frågor o allt runtomkirng evenemanget.

  1. Helen

   Vilket sammanträffande! Då vet du precis hur det går till.?

 2. "LillaSyster"

  Klart att Nova undrar över flaggorna…..fin tolkning och så mycket fint du fotat. Ha en fin helg! Kram

 3. Ditte

  Vad roligt! Vilken toppenidé med detta veteranbilrally och med frågor så att tankeverksamheten får jobba. Kul att det är sådan variation på frågorna dessutom.
  Och extra roligt förstås att både du och Nova var med.
  Härlig tolkning av veckans temaord och bilarna är ju så läckra.
  Ha det gott!
  kram!

 4. Kul med veteranbilrally, både för deltagare och publik! Det är tydligen många orter som har denna form av rally på nationaldagen, så också i Nyköping. Fina Nova ser lite undrande ut, vad tänker hon om den blomstersmyckade bilen.
  Ha en skön söndagseftermiddag!

Lämna ett svar