Pyssel med träpärlor och tråd

You are currently viewing Pyssel med träpärlor och tråd

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Tråd och för en pysslare som mig är tråd av olika slag helt ovärderligt. Bland mina pysselsaker finns broderitråd, sytråd, band i olika färger och olika sorter, virkgarn, jutetråd och mycket annat i trådform. Längst ner i detta inlägg kan ni se min förvaring av band.

När julen börjar närma sig så brukar ofta ett sug efter att julpyssla dyka upp och så även i år. Det brukar bli olika saker varje år, allt efter inspiration och vilka idéer jag vill pröva. I år har jag köpt lite träpärlor och de senaste dagarna har jag gjort hängen med jutetråd och träpärlor i olika storlekar.

Julgranshängen av jutesnöre och träpårlor av HelensColorLife

Jag har också börjat med en girlang med träpärlor och tofsar av jutesnöre som jag ska jobba lite mer med den så att den blir längre.

Girlang med träpärlor och tofsar av jutetråd av HelensColorLife

Just nu är jag inne i en fas då jag gillar det rustika och försöker få in det i inredningen och då passar dessa enkla prydnader in i stilen.

This Post Has 25 Comments

 1. Ditte

  Vilken jättefin tolkning av veckan temaord! Och med så vackra bilder! Så fina saker du fått till! Lite ovanliga och just det rustika och enkla tilltalar mig väldigt mycket. Är tyvärr ingen pysselperson men är så imponerad av de som kan och får till det. Och det får du verkligen.

  1. Helen

   Tack Ditte! Det är fördelen med att pyssla, man kan göra sån’t som man själv vill ha och som inte finns i butikerna.?

 2. BP

  Är riktigt impad! Så pysslig och duktig du är! Dessutom har du kommit på en “oglittrig” och inte bling-bling lösning av juldekoration. Sådant tycker jag om, då vanliga utsmyckningar absolut inte är rustika. Väldigt snyggt och perfekt till temat!

  1. Helen

   Tack BP! Det är kul att pyssla och speciellt inför julen. ?

 3. Maries Photos

  Pyssel helt i min smak till julen där du får in det fina hantverket istället för massa bling-bling. Så kreativ du är och med fina kompositioner i bild av ditt pyssel.
  TREVLIG HELG !

  1. Helen

   Tack!! Bästa kombinationen med pyssel och så fotografering. ?

 4. Violen

  Jag tror det här är veckans vackraste bidrag, en ren njutning att betrakta! Julpyssel på högsta nivå!
  Trevlig helg!

  1. Helen

   Tack Violen! Dina ord värmer!!

 5. Mia Halvarsson

  Jag måste hålla med Violen! Så himla vackert och min beundran över din kreativitet känner nästan inga gränser. Wow!!

  1. Helen

   Tack Mia! Älskar att pyssla och särskilt inför julen. ?

 6. Karin Eklund

  En tidsenlig och bra tolkning av tråd-temat. Du inspirerar mig, kanske jag också måste söka upp lite träpärlor som jag vet att finns någonstans i gömmorna.
  Fint hållbart blingbling, som man dessutom lätt kan göra om till något annat om man ledsnar på det någon dag.
  Trevlig helg!

  1. Helen

   Tack Karin! Det är perfekt med dekorationer som man kan göra om till något annat när man ledsnar på dem. ?

 7. Paula

  Oh vad duktig du är! Jag vill också så gärna vara pysslig för jag ser ju hur kul det är, men, här sitter jag med näsan i en bok, som vanligt, suck! Finfin tolkning, kan du inte vara söt o visa dina färdiga alster också! Ja sen när de är färdiga förstås!

  1. Helen

   Tack Paula! Det finns så mycket skoj att hitta på och läsning är tyvärr något jag inte hinner med så mycket som jag önskar men några sidor försöker jag läsa innan jag somnar. Ska försöka att komma ihåg att fota när mitt pynt är uppe i granen 🙂

 8. byblixtra

  Så fina juldekorationer. De gillar jag!
  Det kommer att bli fint i julgranen.

  1. Helen

   Tack! Det hoppas jag 🙂

 9. "LillaSyster"

  Naturnära och fint =)
  Ett mycket snyggt bidrag! Ha nu en fin söndag imorgon.

  1. Helen

   Tack! Idag ska jag börja sätta upp lite adventssaker, börjar med ljusslingor utomhus. Det är så mysigt att få lite mera ljus i denna mörka årstid.

 10. Klara Ovidia

  Så du är också lite periodisk i vad du gillar 🙂 Mycket fint och rustikt vackert. Möjligheterna är många, du ser och tar dig an dem 🙂
  Bilderna är så rena och fina, ett nöje att de. Du får trådens pysselpris av mig!

  1. Helen

   Tack för pysselpriset Klara! Nästa år kanske jag gillar glitter och glamour men det är roligt att variera sig. 🙂

 11. KajsaLisa

  Kul och kreativt, skönt att det finns inomhusaktiviteter så här års även om jag vet att du är ute mycket med hundarna.

  1. Helen

   Tack! Det är rätt mysigt att sitta inne och pyssla när det är så mörkt och blött ute som vi har det just nu.

 12. Gunnel

  Så vackert julpynt! Nu fick jag lite extra idéer om vad jag kan göra med mina träpärlor. Ha en skön adventshelg.

Leave a Reply