Kassa vaxer blev färgpulver

Du visar för närvarande Kassa vaxer blev färgpulver

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Kassa. Kassa kan vara en kassa för pengar men man kan också säga att dåliga prylar är kassa. Det blir i den betydelse av ordet som jag gör ett inlägg till utmaningen.

En av de kassaste produkter jag köpt som pysslare är dessa vaxer, eller mousser, från Nuvo. Jag är ledsen att jag hänger ut produkten men ingen jag känner är nöjd med dem så de kanske borde fundera på att förbättra sin produkt.

Anledningen till att de är så kassa är att de torkar och blir hårda. Konsistensen ska vara som en mousse eller mjuk vax men det dröjer inte länge förrän de torkar. Jag har ändå behandlat mina burkar efter konstens alla regler. Jag har haft plastfolie mellan locket och burken och dessutom lagt en blöt bomullstuss i burken ovanpå vaxet men de torkar lika fullt.

Vaxerna har fina, metalliska färger så det är synd att de är kassa. Först tänkte jag slänga burkarna men efter lite mer fundering provade jag något annat.

Jag började med att hacka upp kakan i bitar av färg i sina burkar. Det gick rätt bra och då upptäckte jag att några hade lite vätska kvar för de var sega till konsistensen och inte stenhårda. Sen fick burkarna stå med locken av och torka ytterligare.

Nuvo mousser som torkat

När vaxerna var torra tog jag de torkade färgbitarna och krossade det till pulver i en gammal mortel. Det var lite slitsamt och inget jag vill göra igen men…

Mortlar Nuvo mousser, HelensColorLife

…tada! Nu har jag färgpulver i fina färgerna.

Färgpulver av Nuvo mousser av HelensColorLife

Eftersom färgen är vattenlösning kan jag nu använda färgpulvren på olika projekt. Jag ska testa framöver och försöka komma ihåg att visa hur resultatet blev.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Bra återvinning! Men vad tråkigt att de inte håller måttet. Har du provat att reklamera dem =)
  Ha en fin första adventshelg!

 2. BP

  Så besviken du måste ha blivit att vaxerna inte höll vad de lovade. Ja, förutom att bilderna till bloggen blev allt annat än kassa. Första bilden såg ut som ett reklamfoto för ögonskugga. Otroligt läckert.
  Idén med att göra färgpulver av vaxerna var ju genialisk, men vilket jobb. Hoppas nu att du kan använda pulvret till de projekt du tänkt dig. Ska bli kul att se resultaten.

 3. Gunnel

  Trist när inte produkterna håller vad de lovar. Det är tur att du har fantasi och kan göra så det går att använda ändå.

  1. Helen

   Så bra att du hörde av dig om att dina kommentarer inte kommit fram. De hade hamnat i skräpmappen men nu hoppas jag att de ska komma fram direkt. Jag kollar skräpkorgen emellanåt så det inte händer igen.

 4. Paula

  Så läckra färger, jag tycker det är bra att vi konsumenter säger till och tipsar varandra om vad som är bra produkter och vilka som är dåliga. Det har vi verkligen all rätt att göra. Tänk att en så kass produkt kunde bli ett så bra inlägg till temat. Då fick du någon nytta av den förutom ditt slit med morteln. Ser fram emot att se vad du hittade på! Trevlig helg

 5. Violen

  Så fyndigt att förädla de kassa färgerna till något som är både vackert och användbart! Det ät bra att du tipsar om en produkt som inte håller måttet så att andra eventuella spekulanter inte gör av med sin kassa på en kass produkt!
  Trevlig helg!

 6. Klara Ovidia

  Wow Helen, för denna torra till synes hopplösa process, men nu är du på g med färgpulver! Målar du då med dessa läckra färger? Blir ju lite sugen testa … super tolkning på kassa som omvändlas till icke kassa och kanske gav lite kassa klirr typ i form av skapande. Måste fråga vad du skulle ha vaxen till utgångsläge?
  Klart en ska påpeka/hänga ut spnt som är dåligt! Lycka till nu!
  🙂

  1. Helen

   Jag kommer nog att använda pulvren genom att strö dem och sedan spraya på vatten, det är tanken men vi får se vad det blir i slutändan. Vaxerna i sig använder jag mest för att ge highlights på saker eller genom att använda en plaststencil och göra mönster med vaxen på det sättet. Jag har köpt andra vaxer som är betydligt bättre kvalitet på och jag ska försöka visa hur man kan använda dem 🙂

 7. KajsaLisa

  Okej, du gjorde ett felaktigt köp, men det slutade med en kreativ lösning på situationen. Du tänkte utanför boxen och fick även till några fina bilder på temat, snyggt jobbat säger jag 🙂

 8. Vilt og vakkert

  Heisann, mye jobb… hadde det ikke gått an å væte en pensel og bruke den tørka malinga som en fargebrikke/tablett, du vet de som er i vannfargeskrin? Gleder meg til å se hva du skal dekorere og hvordan det blir!

  1. Helen

   Det hade varit enkelt om jag hade kunnat använda färgerna som vattenfärger men de var alldeles för hårda innan jag pulveriserade dem. Jag ska försöka komma ihåg att visa när jag använt dem till något 🙂

 9. Anne-Mari Kaldhol

  Så fine bilder.
  Men denne gongen er svensk og norsk tyding av ordet kasse så ulik at eg
  greier nesten ikkje følge tankegangen..
  Men klart, vi har to forskjellige språk.

  1. Helen

   Kass är nog kanske ett slanguttryck för dålig, riktigt dålig 🙂

Lämna ett svar