Parkera ditt och datt

Du visar för närvarande Parkera ditt och datt

Den här veckan är temat Parkera hos Gems Weekly Photochallenge vilket känns som en relativt enkel utmaning. Parkera kan man med både ditt och datt och här är min tolkning av temat. De första tre bilderna är från min syster och svåger där de bor och är tagna under ett kalas idag.

Båtar parkerar man gärna vid bryggor eller kanske mot land, en SUP kan man tydligen parkera på en annan båt!? Här ligger i alla fall syrran SUP på deras lilla jolle. Fast ska man vara petig så tror jag den rätta termen när det gäller båtar är ”angöra”, fast det man ändå gör är att parkera dem. Har man en stor båt som är svår att dra loss om den åker in på grund bör man parkera mot deras boj, för det är lite för grunt vid bryggan. Vid bojen är just nu bara en termometer parkerad, kan du se den?

Man kan också parkera sin egen person lite här och där. I denna härliga hängstol parkerar jag gärna min kropp för en stunds avkoppling. Vill man få lite gung eller bara ändra riktning så är ”hjälplinan” med tyngden i bra att använda för att vända sin parkerade kroppshydda dit man vill rikta den.

Till avslutning bjuder jag på en tråkigare bild med bilar, som nog är det första man tänker på när det handlar om att parkera. Jag tycker inte att jag har en särskilt liten bil, bilen till höger på bilden (ha överseende med att den är hemskt skitig – vilket den i och för sig fortfarande är), men när detta stora fordon ställde sig bredvid mig utanför mataffären i våras så kändes den lite ynklig.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Vilt og vakkert

  Heisann, det var jo godt om plass mellom bilene i alle fall, noe det ikke var der jeg skulle parkere. Da er det kjempegodt å ha ryggekamera for så å smette bilen på plass på millimeteren! Det var en grunn til at parkeringsplassen var ledig…. midt i badesesongen!

  1. Helen

   Jag är glad att jag bor på ett ställe där man ofta kan hitta gott om parkeringsutrymme. För det är lite läskigt att parkera när det är trång, med backkamera är det säkert mycket lättare men någon sådan har inte jag.

 2. Violen

  Trevlig tolkning! Jag är inte så förtjust i att åka båt så jag föredrar när den är parkerad vid bryggan. Hängstolen skulle jag gärna prova, skulle vara skönt att sväva i luften en stund, fast förankrad i stolen. Att parkera bilen kan vara knepigt, särskilt om man ska fickparkera.
  Ha det gott!

  1. Helen

   Att parkera båtar tycker jag är mycket mer knepigt än att parkera bilar, vilket väl är tur eftersom bilen används så mycket mer. 😊

 3. BP

  Det var många parkeringar som du kom på – helt suveränt! Hängstolen är ju som klippt och skurit att parkera sin kropp i, gärna med en bok.
  Allt är ju relativt. Parkeringsgrannen med sin trimmade Dodge och troligen fyrhjulsdrift slår din Honda i storlek, men jag gissar att di bill går fortare;-)

  1. Helen

   Jag skulle nog inte tordas kappkära med den där våldstora bilen för jag är inte så säker att jag skulle vinna 😁

 4. Ditte

  Härliga bilder och visst är ju parkerar man gör med en båt även om man använder termer som angöra och lägga till. Kul att se att vi var inne i liknande tankegångar. Hängstolen fasnade jag extra för- Här skulle jag gärna sitta och titta ut över det vackra landskapet.

  1. Helen

   Tack och så kul att du hade samma tankebanor till veckans utmaning.

Lämna ett svar