En dag på Råskärsön

Du visar för närvarande En dag på Råskärsön

Idag har det regnat mest hela dagen och jag har gjort en del ärenden, varit på gymmet, fixat i lägenheten och tagit ett par fuktiga promenader med vovven. Det är riktigt skönt att slippa värmen som legat över oss länge nu.

I onsdags var det en sån varm dag men då var jag, yngste sonen och min bror ut med båten. Båten står i vanliga fall parkerad på gården hos min före detta man och där mina söner bor i det gamla huset. Kanske inte alla vet det men jag har nyligen tagit ut skilsmässa och flyttat till en lägenhet i stan. Jag var lite osäker om det skulle bli några båtturer i år eftersom det är ett visst besvär att sjösätta den när man ska ut och åka. Jag har sagt att den i familjen, inkl. min exman, som vill använda båten är fri att göra det. Det var därför en glad överraskning när yngste sonen frågade om jag ville följa med ut på en tur.

När vi kommit ut ur Öviksfjärden och körde förbi Skommarhamn passerade vi ett fint gammalt skepp. Jag vet tyvärr inget om det alls men tyckte det var vackert att se på.

Vi åkte inte så långt från där båten var sjösatt men till en plats jag verkligen gillar, Råskärsön. Fast det finns många vackra ställen att landstiga på där jag bor i Höga Kusten. Vi landsteg i en vik på utsidan av Råskärsön som på ena sidan har en rullstensås.

Stranden på andra sidan rullstensåsen är täckt av slätslipade stenar och på ena sidan omgärdad av klippor i ett helt annat material. Där är stenarten mörkbrun, kantigare och inte slätslipade som  de runda stenarna.

Vi tog med oss badkläder och matsäck och parkerade oss på de mjuka, släta hällarna på andra sidan stenstranden.

Härifrån har man utsikt över inloppet till fiskeläget på Grisslan, med kamerans zoomobjektiv blev det lättare att se.

Vi började med att fika och tänkte ev. åka vidare sen men vi blev kvar. Det var så behagligt på med mjuka klipporna med den svalkande havsbrisen. Vi badade, samtalade, läste en bok, solade (nån slumrade till en stund) och senare tog vi en promenad runt udden. Innan vi lämnade ön åt vi också upp vår medhavda middagsmat.

Nova var så klart med och jag tror hon också hade en härlig dag i det fria.

Lämna ett svar