One cent i supernärbild

Du visar för närvarande One cent i supernärbild

I veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är temat Brons. Jag har funderat en massa på detta och något i brons tror jag inte finns i vårt hem. Men något som är bronsfärgat finns det och här i sista minuten kommer mitt bidrag.

När jag fyllde år för några veckor sedan så fick jag mellanringar till kameran av mina söner. Sedan tidigare hade jag ett 50 mm objektiv så tillsammans med mellanringarna kan jag nu ägna mig åt makro fotografering. Jag har inte hunnit testa så mycket men idag tog jag fram några one centare som jag förvarar i den gamla asken jag visade för några veckor sedan. Så här kommer mina första försök med makrofoton.

Bland mina olika sorters färger och medier hittade jag också en liten burk med bronsfärgat glitterpulver. Det heter Perfect Pearls och är en av mina favoriter för att ge metallglans. Det var tre mellanringar i setet jag fick och här testade jag att ta bort en av de bredare ringarna.

Burken med bronspulvret fotat utan mellanringar med 50 mm objektivet.

Det var en riktigt rolig present men det lär ta ett tag att behärska dem helt.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Fina bilder och vilket detaljerat mynt när man fick närkontakt med det. Grattis i efterskot!

 2. Vilken fin present! Nu kan du prova och testa så mycket du vill och ha roligt på köpet! Snygga bronsfärgade bilder!
  Trevlig söndagskväll!

 3. Vilt og vakkert

  Heisann, javisst tar det tid. Mitt macro-objektiv som jeg fikk av sønnen til fødselsdagen for snart seks år siden, blir ikke brukt lenger, for kameraet mitt fusker, så det blir for det meste mobilbilder nå. Det tar også tid å fikse det! Flotte bilder blir det i alle fall med rett verktøy… Du skal se du kommer til å ligge med baken opp i månedene som kommer, for å fotografere nye motiv ;:ODS)

 4. BP

  Snacka om att kombinera nytta med nöje:-) Du lyckades alldeles ypperligt med dina makrobilder, och som alltid ger övning färdighet. Mycket snyggt jobbat!

 5. byblixtra

  Kul att du fått mellanringar så att du kan fota makro och jag tycker att du har lyckats bra. Bilderna på myntet blev läckra.

 6. Paula

  Det blev ju svinbra ju! Själv har jag ingen systemkamera med macro, man kan inte få allt, men det blir häftiga foton! Jag vill ju kunna stoppa kameran i fickan när jag går ut, därav min lilla enkla modell, duger åt mig som inte är så teknisk. Men du, va skoj att läsa på myntet! Pluribus.unum hahahaha. Måste väl vara latin, men låter i mina öron som en tecknad seriefigur. Bronspulvret var läckert! Trevlig söndagskväll!

 7. Anki

  En alldeles perfekt present … och nu kan du leka hur mycket du vill med de små detaljerna! Kul! Kanonfina bilder blev det till temat!

 8. Musikanta

  Spännande med nya fotoupplevelser. Perfekt inlägg till temat.
  Ingrid

 9. KajsaLisa

  Ha ha du fick till det till slut, det är svårt med skärpedjupet när man går så nära, men kul bilder.

 10. Anne-Mari

  Kjempeflott presang du har fått.
  Og supre bilder, alle saman.
  Lukke til med fotografering både på nært og langt hold !

 11. Ama de casa

  Vilka roliga nya leksaker! Och nu fick du ju jättebra nytta av dom också 🙂

  Finfin tolkning!

  Ha en bra start på veckan 🙂

Lämna ett svar