Nytt år och tankar som snurrar

Du visar för närvarande Nytt år och tankar som snurrar

I mitt huvud surrar det alltid av en massa tankar. Vid ett nytt år bli tankarna lite annorlunda, de blickar framåt och handlar om vad det nya året kan ha med sig. Veckans tema är tankar hos Gems Weekly Photochallenge och detta är mitt bidrag till temat.

Idag var jag och Nova ut i skogen och gick upp på berget bakom oss. Det var fantastiskt väder och vi var helt ensamma på vår vandring. Det gav mig gott om tid att utforska de tankar som snurrade som mest i huvudet.

Visarberget vid vindskyddet av Helen Thalen

Vandringen gick inte fort för det var tungt att gå i snön. Bitvis fanns det inga spår att gå i och vi fick plumsa fram. Tur att det inte kommit allt för mycket snö än. Stigningen är brant på sina ställen och där gick det extra sakta. Ändå kom jag hem vederkvickt, både svettig och nöjd med min fysiska insats och med tankearbetet. En del tankar hade klarnat under vandringen och blivit tänkta klart. Nu kan jag lägga de till arkivet och ta itu med ett nytt år som får fyllas av nya otänkta tankar.

Vit herdehund, Stella-Nova av Helen Thalen

Vad Nova har för tankar om livet kan jag bara gissa. Får hon vara med ute i skog och mark, god mat, något älgben att gnaga på ibland, får sova i sängen, stimulering i form av aktivitet hon gillar och leka med sina hundkompisar så kan jag gissa att hon är rätt nöjd med livet.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. BP

  Vilket fint och fantastiskt upplagt inlägg till tankar! Bilder är otroliga och Nova verkar absolut vara nöjd med livet. Visst är det lite konstigt att tankar ploppar upp mest vid nyår. Eller det kanske är inte så konstigt. Det som har varit är ju passé, och det som kommer under ett nytt år kan man ju bara delvis påverka. Å självklart gör man sitt bästa för att ”ta itu”, förbättra och/eller ändra det man själv har inflytande över.
  Önskar dig en riktigt god fortsättning på 2019, och jag hoppas att dina tankar var mest positiva inför det nya året.

 2. Anki

  Ljuvliga bilder Helen!
  God fortsättning!

 3. "LillaSyster"

  En skogspromenad brukar vara bland det bästa när man ska sortera upp tankar eller för att finna inspiration till något nytt. Så fina bilder och Nova ser ut att trivas med livet – men så har hon det ju allra bäst! Kram

 4. Violen på Brandholmen

  Vilken skön skogspromenad du och Nova fick, avkopplande för både kropp och knopp! Otroligt vacker natur och jättefina bilder!
  God fortsättning på det nya året!

 5. byblixtra

  Jag tror att Nova är nöjd med livet! 🙂
  Det är skönt att sortera tankarna under en skogspromenad och tillsammans med en fyrbent kompis gör ju det hela ännu bättre.

 6. GeddFish

  Ett ypperligt sätt att tanka sina tankar på!
  Superfina bilder från skog och mark och vackra Nova, som säkert är nöjd med livet och bara har kärleksfulla tankar.
  God fortsättning på nya året!

 7. Ditte

  Så fin plats att tanka och tänka tankar på. Och när en rör sig rent fysiskt så får också tankarna mer spelrum och det är lite lättare att sortera dem. Kansk erensas en del gamla ut och det görs plats för nya-
  Väldigt vackra bilder som även sätter fart på mina tankar.
  Vad Nova tänker vet man inte men hon ser nöjd och lycklig ut så säkert är hennes tankar också så.
  Önskar dig god fortsättning på 2019.

 8. Paula

  Du har världens vackraste fotomodell! _För att inte tala om vyerna omkring dig, tillsammans blir de en oslagbar kombo! Ja precis som du tänker jag om Blinka, hon är ju en gammal tant nu, även om hon är mycket piggare och friskare än sin lika gamla matte. Men leka, njae, hon har inte varit mycket för lek nån gång . Däremot kan hon tycka det är skoj att utföra små uppgifter på skogspromenaderna, hoppa upp på stubbar, klättra under fallna träd hoppa över hinder. Lite agility mao. Hade matte varit raskare så hade vi satsat på den sporten helt klart, pappisar är väldigt duktiga i grenen.
  God fortsättning med klara framtidstankar.!

 9. Anne-Mari

  Nydeleg innlegg.
  Og når Nova er fornøgd kan du også vere fornøgd og ha gode tankar.
  Godt nytt år !
  Klem frå Anne-Mari

 10. Musikanta

  Underbara bilder, den första är helt makalös! HUR får du både hund och bakgrund så skarpa? Själv tänker jag många tankar när jag är ute och promenerar men allra mest snurrar det i huvudet när jag ska sova…
  Ingrid

 11. Margareta

  Härliga vinterbilder och din fina hund ser ut att ha många tankar när hen tittar ut över vyerna, vackert och ger mig själv en del tankar om att jag borde ta mig ut i vinterlandskapet.

 12. KajsaLisa

  Oj vilka vyer, fattar inte att snön aldrig blir lika snygg nere hos mig 🙂

 13. Anne-Mari

  Flott bilde der det tydeleg går fram at Nova sitt i djupe tankar.
  Takk for fine ord hos meg.

 14. Ama de casa

  Vilka OTROLIGT vackra bilder! Särskilt den första – såååå himla fin! 🙂

Lämna ett svar