Kristall

You are currently viewing Kristall

Hos Gems Weekly Photochallenge är veckans ord Kristall. Efter en massa funderande så tog jag fram de enda föremål som jag har i kristall och fotade dessa. Det är två vaser och en skål som vi fick när vi gifte oss för snart trettio år sedan.

Vi brukar ha två julgranar inne under julen. En riktigt gran i köket och en svart lite mindre plastgran i vardagsrummet. I morgon är det tjugondag Knut och idag har jag börjat ta bort julsakerna. Innan jag tog bort granen i vardagsrummet fotograferade jag en av de glasdroppar den är dekorera med.

Dessa droppar gillar jag väldigt mycket men de är sköra eftersom de är av riktigt glas. Av de ursprungliga sex dropparna har jag bara fyra kvar. De behandlar jag varsamt och hoppas de får finnas kvar länge än.

This Post Has 10 Comments

 1. Paula

  Jättevackra kristaller!

 2. BP

  Ja, inte visste dina kristallföremål som du fick för 30 år sedan att de skulle figurera i en fotoutmaning. Men nu har dom gjort det. Den som spar den har heter det väl;-)
  Dina kristalldroppar i julgranen är otroligt vackra. Skulle nog inte våga hänga upp dom år efter år. Varför gör du inte en permanent installation av dom. De är ju så vackra.

 3. Jutta K. Germany

  Wonderful they are!
  One must honour such objects.
  They come from times long past.
  Love greetings
  Jutta

 4. Jutta K. Germany

  Wonderful objects !
  Wonderful they are!
  One must honour such objects.

 5. "LillaSyster"

  Så fina droppar du har i granen – det känns inte så vanligt att ha sådana. Packa ner dem omsorgsfullt – eller så låter du dem hänga i ett fönster i lite olika längder och njuter av dem då solen silar sina strålar på dem. Ha en fin söndag =)

 6. byblixtra

  Vackra vaser och vacker skål som du fotat i en annorlunda vinkel. Då syns det att vaserna har en “blomma” i botten. Fint!
  Så läckert med en svart plastgran och fint med glasdropparna. Jag förstår att du är rädd om dem.

 7. Ditte

  Visst är det roligt med vackra saker och många gånger betyder de ju också lite extra . Vackra vaser och skål och jag tyckte verkligen om den vinkel du fotat dem i. Ser att andra också lagt märke till detta….
  Dropparna i grannen är så fina så fortsätt att vårda dem ömt-
  En jättefin tolkning.

 8. Mascha

  Lovely things to give the daily life more beauty!
  Greetings from Germany

 9. Mia

  Jättesöta små vaser. Och fantastiskt fina glasdroppar i granen. De får du verkligen vara rädd om. God fortsättning på året!

 10. MrsSusanne

  Vackra bilder och tolkningar av kristaller Tack

Leave a Reply