Min vardagliga promenadrunda

Du visar för närvarande Min vardagliga promenadrunda

Idag tänkte jag göra ett inlägg som bidrag till två utmaningar. Den ena är Gems Weekly Photochallenge där temat är Vägen. Den andra utmaningen är Bloggers Sunday Walk hos Vilt og Vakkert. För att delta där måste man skriva inlägget på engelska så jag har gjort en översättning som finns här>>.

Som hundägare tar jag promenader varje dag men som vädret har varit den senaste veckan har det varit svårt. Värmen har varit olidlig med klass 1-varning för värme. Vi har just nu en liten hundvalp som inte ska gå promenader alls men för att Nova ska få lite motion har jag ställt klockan på 06.00 och gått en tur med bara henne och så även idag. Vi gick vår vanliga vardagsrunda som är ca 3,6 km och jag tänkte ni skulle få följa med på den idag.

Promenaden började med några hundra meter längs stora vägen innan vi svänger av ner mot Själevadfjärden. Den första bilden visar den underbara utsikten överst i backen.

Ungefär halvvägs ner mot sjön går en järnväg som inte särskilt trafikerad, vilket är skönt. När vi passerar den svänger vi vänster. Vägen följer järnvägsvallen förutom en sväng förbi en bäckravin.

Jag älskar verkligen årstidernas växlingar och hur färgerna förändras. Försommaren svämmar över av ljusa pastelliga färger som är en lisa för själen efter den färglösa vinter. Nu under försommaren är färgerna mycket mustigare och man ser mer mörkare grönt, gult, lila och även vitt.

Längre fram svänger vägen från järnvägen, rakt ner mot sjön. Här går man mellan staket som inhägnar en tallkott-odling. Tallarna står på rad och under hösten plockar arbetarna kottarna från träden som senare ska användas för odling av nya tallar.

Efter nästa sväng går vägen längs stranden.

En liten bit längre fram ligger vår stuga. Den är tyvärr inte färdig, det är bara ett skal med ett byggkaos inomhus. Det här är en av Novas favoritplatser så givetvis blev det en paus här.

Här är vår brygga.

Utsikten från bryggan mot sydost…

… och mot nordväst.

Efter att Nova hoppat från bryggan några gånger och var riktigt blöt och sval gick vi vidare. Strax bortanför vår stuga slutar vägen och en stig kantad av Rallarrosor tar vid.

När vi passerat denna åker, eller lägda som vi säger här, börjar en ny grusväg som svänger tillbaka upp mot järnvägen.

När vi passerat järnvägen börjar stigningen upp mot vägen.

Till slut är man uppe och vid andra lyktstolpen där framme är uppfarten till vårt hus. Trots den tidiga timmen var jag genomblöt av svett och det var skönt att komma in i det lite svalare huset.

En sten i närbild

Till Bloggers Sunday Walk ska man även visa en närbild på en sten som man gillar. Jag har en snäck- och stensamling i vårt uterum så det var enkelt att bara välja någon därifrån.

Det blev många bilder på vägen jag går flera gånger i veckan och mitt första bidrag till Bloggers Sunday Walk, men förhoppningsvis inte det sista.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Klara Ovidia

  En riktigt fin väg där jag noterar mig Själ-e – vad? -fjärden; när jag kom till stenen och utbryter WOW – då blev jag påmind om en bok jag har som heter Stenarna i Själen av Sven Eric Liedman, Form och materia från antiken till idag vilket inte helt stämmer för den kom ut 2006 – apropå lång väg. Inspirerande vandring du tog mig med på, hjärligt tack!

 2. Vilt og vakkert

  Heisann, dette var ”jättetrevligt” …. kjempekoselig at du ble med – og hvilket flott innlegg med gode beskrivelser og nydelige bilder av natur. Helt prima vare ;:OD) Flaks at det var mulig å kombinere med Sannas utmaning denne uka. Med litt kreativitet lar det seg sikkert gjøre senere også!
  Og du trenger ikke skrive på engelsk, jeg gjør det for ekstra service siden oversettelse på google ofte blir litt ”knotete”. Tidligere har det vært mange utenlandske bloggere med, men de har falt fra etterhvert. Jeg må nok gjøre noen markedføringsstøt, skrive til alle som har vært med før og invitere. Håper automatisk deltakelse går knirkefritt – har aldri brukt InLinkz før. Det er fire turer i året: siste søndag i oktober, januar, april og juli. Greit å planelegge innleggene med data, men jeg minner også om turene en uke i forkant på bloggen min.
  Nok en gang, takk for at du ble med… og uerfarne hundeeiere som vi er, så fikk nok Spot for lange turer da han var valp… Nå sitter han spent og venter på at vi skal dra på besøk til venner, han er såååå ”selskapsjuk”, elsker folk og aktivitet!

  1. Helen

   Tack! Det var roligt att delta hos dig. Nästa gång blir det kanske bara på svenska?

 3. Tack för att jag fick följa med på en naturskön promenad på olika vägar! Det har varit väldigt varmt senaste veckan så min man och jag har tagit morgonpromenader men också då var det i varmaste laget. Vi går ett stycke på Hälsans Stig, den går utefter Stadsfjärden alldeles intill vår bostad.
  Ha det gott!

 4. "LillaSyster"

  Vilken vacker promenad väg du har. Lyckliga Nova som kan stanna och svalka sig med ett bad . Helt underbara bilder. Vårt Sverige är verkligen fantastiskt vackert. Njut av sommarkvällen =)

 5. BP

  Vilka fantastiska bilder du tagit från din fina promenad med Nova. Rubrikbilden är en fullpoängare, och då jag tycker mycket mera om vildvuxna blommor i dikeskanter än snittblommor från affären förstår du säkert att dina bilder var helt i min smak.
  Undrar varför ni har en stuga så nära där ni bor. Utifrån ser den riktigt fin ut.
  Å stenen du fotat ser ut som en kaffekaka, läckert!

  1. Helen

   Tack! Stugan kommer bli enkel utan el och rinnande vatten men ett mysigt ställe om vi vill komma hemifrån en stund och nån natt ibland. Det är oftast lite svalare i närhet av vattnet när det är varma dagar och då kan vi vara därnere.

 6. Ditte

  Vilken vacker promenad! Jag njöt av varje bild och steg. Och jag vet ju hur fint det är i dina trakter. Den natur som finns här talar verkligen till mig.
  Vad roligt med er stuga här och säkert kommer ni att få stor glädje av den.
  Önskar dig en fin vecka. Och jag saknar Höga kusten.

 7. Paula

  Oh så vacker promenad på grusvägen, tack för att jag fick följa med. Grus går jag också mest på, men jag har inte dina ståtliga vidder omkring mig.
  Fint temainlägg! Jag promenerade också, fast villade bort mig..

 8. Åke

  Vilket underbart ställe. Din väg för er till en lugn avkoppling utan el och vatten… bryggan bara… hoppas inte telefonen går heller 😉 Njut på. Fint tolkat tema.

 9. byblixtra

  Så vackert ni bor och ett sånt fint promenadstråk. Det märks på bilderna att Nova gillar omgivningarna.
  Läcker bild på stenen som nästan ser ut som en kaka i närbild. 🙂

 10. Marie i Skrifvarstugan

  Kan det bli så mycket vackrare i vårt sommarSverige….vilken promenad jag fick tack vare dina helt underbara sommarbilder på temat VÄGEN ! Och dessutom vad härligt för dina vovvar att få gå där på vägarna och nosa och upptäcka saker. Hoppas det går fint för den lilla valpen.
  Ha det fortsatt fint i sommar !

 11. Anne-Mari Kaldhol

  Nydeleg tur langs idylliske vegar i flott terreng.
  Og så masse villblomster.
  Herlege bilde.

Lämna ett svar