Vår nya familjemedlem, Guzzi

Du visar för närvarande Vår nya familjemedlem, Guzzi

För en vecka sedan, under natten mot förra lördag, kom maken och våra söner hem efter att ha hämtat vår senaste familjemedlem i Bosnien, Moonbeamed Guzzi od Semberije. Innan de hämtade valpen besökte de en del turistmål på väg mot Bosnien men sen körde de direkt hem.

Guzzi är en valp av rasen Vit herdehund och kom från en mycket trevlig kennel, Od Semberije Kennel, som vi hälsade på i maj. Bilder från den resan finns här>>.

Moonbeam Guzzi od Semberije av Helen Thalen

Eftersom han kommer från ett annat land så fick vi inte hämta honom förrän han var 15 veckor gammal. Först då var all vaccinering klar. I vanliga fall får man hem sin valp när den är 8 veckor. Jag var lite fundersam hur flytten till Sverige skulle gå men han har anpassat sig väldigt bra. Han tyr sig helst till husse men när han inte finns i närheten så duger matte lika bra.

Allt ska undersökas och helst smakas på.

En dag under veckan kom Novas bror Ymer på besök från Umeå. Det var lite spännande men efter en liten stund tog nyfikenheten över och Guzzi var nog lite imponerad av den stora killen.

När Ymer försvann in i skogen med en pinne försökte Guzzi se vart han tog vägen.

Fast när han kom tillbaka rakt mot honom i full fart då blev det fasligt bråttom tillbaka till husse.

Det har varit väldigt varmt denna vecka och vi har mest hållit oss inomhus. Först på kvällen har vi åkt ner till sjön och badat. Guzzi har redan lärt sig simma men gör också något annat i vattnet. Han balanserar på bakbenen medan frambenen hänger ner som på en känguru. När han tappar balansen sjunker han ner en bit så att bara huvudet sticker upp och ser till att få tillbaka balansen. Det är det gulligaste jag sett!

Fler bilder kommer garanterat på den lilla hundpojken som är den allra ljuvligaste man kan tänka.

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Paula

  Men guuuud så söt! Den lilla kängurun!! Blinkas syster står på bakbenen jämnt när hon vill spana in något. Ser ut som en lemur när hon står och tittar över växtligheten. Vad tycker Nova om den lilla ? Jag är övertygad om att de kommer att bli dödspolare. Men valpen ska ju ha viss respekt i allafall. Såå valpsugen man blir nu då…

  1. Helen

   Nova gillar den lilla och har direkt blivit väldigt beskyddande men hon säger ifrån om han tar för stora friheter.

 2. Ama de casa

  Men oj vilken sötnos! Riktigt härliga bilder, men jag gillar allra bäst den där badbilden. Haha! En känguru… 😀

Lämna ett svar