Min första handgjorda makramélampa

Du visar för närvarande Min första handgjorda makramélampa

Jag gillar att göra egna inredningsdetaljer och försöker efter bästa förmåga göra saker när inspirationen faller på. Just nu är jag lite inspirerad av en bohemisk inredning och försöker skapa det med varma färger och material som textilier, rotting, jute och andra naturmaterial. Jag har långt kvar till att hela hemmet är bohemiskt men jag fixar lite nytt då och då.

Till den bohemiska stilen passar saker gjorde i makraméteknik perfekt.

Makramé

Makramé är en teknik där man med snören skapar föremål med knutar och flätningar i olika mönster. Det var populärt på 70-talet men har återigen blivit på modet. Jag är verkligen inte först på bollen men till slut har även jag fått upp ögonen för denna roliga teknik som man kan göra vackra saker med.

Handgjord fönsterlampa

Det här är min allra första lampa gjord i makramé. Till den använde jag en lampskärmsstomme från en liten fönsterlampa som jag köpt i en secondhandbutik. Tyget som stommen var klädd med tog jag bort och sen började jag knyta uppifrån. Mönstret hittade jag på själv efter att ha sökt inspiration och makramétekniker främst på Pinterest.

Lampan hänger i hallen och jag är nöjd med resultatet. Den ger ett varmt ombonat sken och passar bra tillsammans med de tunna, bruna gardinerna som jag köpt på Indiska någon gång för länge sedan.

Detta inlägg har en kommentar

  1. byblixtra

    Lampan blev jättefin och är den första som jag sett vara gjord i makramé, annars har det mest varit amplar för blommor.

Lämna ett svar