Min dagliga vy

Du visar för närvarande Min dagliga vy

Det finns många vackra vyer i vårt fantastiska land och över hela världen. Jag har själv massor av bilder på vyer. Det var svårt att välja till veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge där veckans tema är just Vy. Därför tog jag lite nya bilder från mina dagliga vyer, det jag ser från vårt hus när jag tittar ut eller är ute på tomten.

Bilden ovan är den vy jag har från sovrummet och på balkongen framför sovrummet. Bilden nedan är det jag ser när jag tittar ut från köket på framsidan av huset. Det är nästan samma vy fast från ett lite lägre perspektiv.

Köket har fönster på tre sidor och på kortsidan har vi en dörr ut till en stor altan. På den del som inte är inglasad hänger jag några olika fågelfröautomater. Där är det redan full fart med massor av blåmesar och denna fina nötväcka.

Från fönstret mot baksidan av huset ser jag rakt in i skogen.

Min favoritvy än nästan denna som jag ser varje gång jag lämnar huset. Antingen med bil eller om jag ska promenera eller cykla längs vägen. Vi är lyckligt lottade som har en cykelbana bredvid vägen så det är inga problem att gå längs vägen.

Det var lite bilder från min vardag. Sen är det spännande att samma vy kan se väldigt olika ut beroende på väder och årstid.

Detta inlägg har 19 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Vad vackert du bor!
  Och vilken fin bild på Nötväckan, jag har den vid mitt fågelbord också och idag kom även Stenknäcken på besök.
  Bra med fina vardagsvyer och som sagt de skiftar ju lite nu när hösten går mot senhöst. Kram

  1. Helen

   Det är roligt att mata småfåglarna men de äter massor av frön!! jag hoppas vi får se lite fler fågelarter också, men någon Stenknäck lär vi nog tyvärr inte få se så här långt norrut. Förstår att de är rätt sällsynta så kul att du har en vid ditt fågelbord.

 2. BP

  Dessa vyer kan du då verkligen inte klaga på! Skulle vara roligt att jämföra vyerna årsvis faktiskt. Håller helt med dig förresten – sista vyn är även min favo. Vilket toppen bidrag:-)

  1. Helen

   Tack BP! Jag gillar verkligen platsen vi bor på, särskilt att jag har skogen i ryggen. I vintras var det så mycket snö så från köket såg vi inget annat än snö!! Vi får se hur det blir i år.

 3. Ditte

  Vad trevligt att få se lite av dina vackra vardagsvyer. Njutbara! Och att du ser och kan följa årstidernas växlingar är ju en stor bonus. Tack för ett jättefint bidrag till veckans utmaning.

  1. Helen

   Tack Ditte! Jag ska försöka fota ungefär samma vyer fler gånger under året, om jag lyckas komma ihåg det :-).

 4. Anne-Mari

  Ååå, så vakkert det er hos deg.
  Nydeleg utsikt og fine farger.
  Flott tolkning.

  1. Helen

   Tack Anne-Mari! Jag gillar verkligen platsen vi bor på 🙂

  1. Helen

   Tack och det gör det verkligen!

 5. Beppan

  Så härliga vyer du har runt ditt hus! Skönt med cykelväg så du slipper gå på landsvägen…..
  Fågelrestaurang är trevligt att ha. Vi har fullt ös i våra – vi har två. En hemma i stan och en vid stugan.
  Välbesökta båda två. Kan inte sluta studera de små liven. För första gången har vi haft nötväcka på besök.
  Lär ha funnits här i Boden i flera år, men jag har inte sett någon förrän nu.

  1. Helen

   Tack Beppan! Det är verkligen roligt att ha småfåglar utanför huset.

 6. Paula

  Snacka om att bo bland ljuvligaste vyer! Underbart var bara förordet

 7. byblixtra

  Så vackra vyer du har från huset och nära till skogen. Jag tycker att vi har nära till skogen men det där var verkligen runt husknuten. 🙂

  1. Helen

   Tack!! Jag älskar verkligen att ha skogen så nära.

 8. Margareta

  Så vackert och stämningsfullt du bor då behöver man ingen stuga eller rekreationsresor.

 9. KajsaLisa

  Vilka fina höstvyer du har precis runt knuten. Jättefint ljus i dom två nedre

Lämna ett svar