Fordon för skogstrafik

Du visar för närvarande Fordon för skogstrafik

Hos oss finns det mängder med motordrivna fordon, även en del man sparkar, trampar, paddlar eller ror. Jag vet ärligt talat inte hur stor makens fordonspark är. Många fordon är under renovering eller ska ska någon gång i framtiden renoveras. Pickupen på bilen ovan är ett projekt som inte rullar som vi använder som juldekoration. Den väntar på att snart bli pyntad med ljusslingor.

Bland fordonen finns också ett antal med två hjul. En del använder våra pojkar och andra är under renovering i diverse stadier. Den på bilden nedan är nästan klar om jag fattat saken rätt. Fråga mig inte vad det är för modell, det kan ev. vara en Moto Guzzi men det kan vara fel.

Här är det dock ingen tvekan om vilket märke denna MC har, det är en gammal Harley Davidson.

Sexhjuling för skogstrafik

Den nyaste maskinen i motorparken är ett fordon att använda i skogstrafik, närmare bestämt en sexhjuling som maken brassar runt i skogen med. Sommaren har han ägnat åt att försöka göra en ”väg” genom vårt skogsskifte för att kunna underhålla skogen. Röja bort nedfallna och döda träd, gallra osv.

Ett fordon för skogstrafik, en sexhjuling helt enkelt.

Det är ett brant och besvärligt skifte och det är inte alltid lätt att hitta ett framkomligt stråk. Han har med hjälp av motorsåg, spett och spade ändå lyckats komma nästan ända upp till toppen av berget.

Vårt skogsskifte går från huset över toppen på Visarberget som är 270 meter över havet och ner till Backsjön på baksidan av berget. På söndag var vi upp i skogen, jag och Nova använda våra ben medan han körde upp. Nova hade fullt sjå att hålla koll på oss eftersom vi inte alltid följdes åt och jag gick lite andra vägar ibland. Vi var bl.a. upp till toppen av berget för att rekognoscera hur han kan ta sig vidare med ”vägbygget”.

Nova, Vit herdehund, på toppen av Visarberget, Själevad, av Helen Thalen

Vi var också och kollade till grottorna som ligger i vår skog nära toppen. Här rekade jag lite för att kanske någon gång lägga ut en geocach. Jag får fundera lite mer på det för jag tycker grottan är läskig.

Nova, Vit herdehund, i grottan på Visarberget.

Det blev ett lite blandat inlägg men temat var ursprungligen Fordon eftersom det är temat att tolka hos Gems Weekly Photochallenge denna vecka.

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Rejäla maskiner som utstrålar kraft! Häftigt med en pickup som juldekoration! Det måste vara ganska unikt!
  Ha det gott!

  1. Helen

   Jag ska fota ”julbilen” när den är färdigdekorerad. Den är en tradition numera.?

 2. Carita Liljendahl

  Härliga detaljer och gillar den första bilden skarpt!
  Fina vyer också där i skogen och hunden är söt 🙂

 3. BP

  Ett helt fantastiskt bidrag till fordon, från början till slut! Att dina man och sönerna är motorentusiaster är det då verkligen ingen tvekan om. Kul med både renoveringsobjekt (som kanske får vänta till din man går i pension;-) och sexhjulingen. Fyrhjulingar kände jag till, men har aldrig sett en sexhjuling förut. Å såååå mycket skog ni har. Fantastiskt! Bilden på Nova vid skylten är en klar höjdare, liksom förstås den gamla bilen. Älskar sådana fordon.

  1. Helen

   Tack BP! Jag älskad också gamla fordon, särskilt om de är slitna och lite rostiga.?

 4. "LillaSyster"

  Aaaa första bilden mmmmm bara älskar den =)
  Det behövs inget pynt den är en dekoration i sig självt!
  Ha en skön måndagskväll. Kram

 5. byblixtra

  Så läckra bilder på fordonen! Du visar väl upp pickupen när den är juldekorerad? 🙂
  Oj, ett sånt skifte ni har över ett berg. Jag kan tro att det är knepigt att ta sig fram där och då är det nog bra med en fyrhjuling till hjälp.

 6. byblixtra

  Äsch då, det var ju en sexhjuling. Är så van att det är fyrhjulingar.

  1. Helen

   ? En fyrhjuling skulle nog tippa baklänges där det är som brantast men sexhjulingen är stadig och bra.

 7. Musikanta

  Verkar mycket praktiskt med sexhjulingen. Spännande fordon. Sista bilden med din hund är fantastisk!
  Ingrid

 8. Anki

  Läckra bilder … älskar den gamla pickupen! Häftiga bilder med Nova!
  Jag har en annan slags skogsmaskiner … 🙂

 9. Birgitta Malmstedt

  Oj, så spännande det verkar. Och tänk att kunna köra runt så där i en skog. Söt hund – kan ju faktiskt användas som fordon också! Så vackert ni har.

 10. Ditte

  Verkligen fina fordon som du har med i veckans tema. Och både HDn och den andra motorcykeln faller jag pladask för. En gedigen fordonspark har ni. Den gamla pickupen är urläcker. Härliga bilder i ett fint inlägg. Tack!

 11. Paula

  Vilket spännande landskap ni bor i! Men sexhjuling, det var värst, här är det mest fyrhjulingar alla kör med i skogen, fast då kanske mest nöjesåkning. Jag skulle aldrig tordas ge mig in i den grottan, huva!

 12. Beppan

  Bra med fyr – eller sexhjulingar i skogsarbetet.
  Kräver inte så breda ”vägar” och de som görs växer snart igen.
  Syns inte efter ett par år.
  Kul med den gamla pickupen som juldekoration. Du fotar väl?!

 13. KajsaLisa

  Ett par fina detaljbilder och den patinerade lastbilen gillar jag, mycket mer spännande än allt som är blankt.

Lämna ett svar