Krattning

Du visar för närvarande Krattning

De senaste veckornas värme har verkligen gett våren ett snabbt förlopp och i helgen har vi börjat vårens krattning. Det ligger fortfarande lite snöfläckar kvar i skuggiga partier och tjälen har inte gått ur marken men det gick ändå bra att kratta vissa partier. Efter att svärmor gick bort för drygt ett år sedan har vi två trädgårdar att kratta. Runt svärmors trädgården står det sju stycken lindar som sprider massor av löv så det känns skönt att vi fått bort en del redan. En fördel med att bo på landet är att man kan elda lite där man vill så länge det är säkert utan att oroa sig för vad grannarna ska tycka.

Krattning av Helen'

Efter dagens krattning gick jag och Sally en kort runda i skogen för att se hur långt våren kommit där.

Sally i skogen

Mycket snö har tinat bort och det är så härligt at kunna gå lite hur man vill istället för att plumsa i djupsnö eller följa en skoterled. Det är något som ger mig vårkänslor.

bäcken

I bäcken är det full fart när allt smältvatten ska ner från berget.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Skönt att kunna räfsa och göra snyggt ute i trädgården! Här har vi utestäddag på söndag, då ska vi få det riktigt fint här också!
  Ha en skön kväll!

 2. Annette

  Visst är det mysigt att vårfixa och städa bort det som hör till vintern 🙂 Vi har mängder med löv, särskilt lönnlöv, men vi krattar upp dem på en presenning och drar ut dem på en av våra åkrar, och där får de förmultna alternativt blåsa bort. Vi har inga grannar helt nära, så de löv som blåser iväg hamnar på bondens åkrar och plöjs ned. I byn 500 meter från oss har de däremot eldat ett par helger i rad nu. Jag har varit tvungen att ringa min bror som bor granne med dem, och fråga om allt är ok där, eller om det brinner okontrollerat. Röken har legat över hela deras by med alla hus. Vid ett tillfälle hade det börjat brinna i gräset och fram till min brors tomt och brunnit av deras eltrådar till hästhagarna. Eld kan vara förrädiskt.
  Ha en jättefin vecka med ännu mer sol hoppas vi på!

  1. admin

   Eld måste man verkligen vara försiktig med och lite jobbigt kan det bli om någon eldar mycket.

 3. Mias Mix

  Så skönt att även ni börjar få vår! Och vad skönt det är att komma igång med lite trädgårdsfix. Önskar dig en fin vecka.

 4. KajsaLisa

  Det blir mycket löv, men man får elda, det finns för och nackdelar med allt, fina bilder, bäcken var nog min favorit.

 5. Livet genom bilder

  Det är så härligt när all snö börjar försvinna. Här blir det mest promenader på skogsvägar, väldigt blött i skogen nu

 6. kiki freese

  Känns som det var nyss dina bilder var täckta i vitskrud. Men det är ju sååå härligt när våren äntligen kommer.
  /kiki

 7. Anemonen

  Ja nu är tiden inne för vårstädning i våra trädgårdar. Lövens skyddande täcke skall bort och de nya spira. Härliga bilder och än en gång vilken vacker hund du har.

 8. Anni

  Men nu ser jag ju att du har betydligt mer vår hos dig än på bilderna du visade från senaste helgen! Så skönt, säger jag som inte gillar vinter och snö!

Lämna ett svar