Kanoner på Kempekullen

Du visar för närvarande Kanoner på Kempekullen

Veckans tema hos Gemsweekly Photochallenge är Kanon och jag har försökt komma på vart jag sett några kanoner i vår stad. Till slut kom jag på att på Kempekullen, med utsikt över Domsjö fabriker och Örnsköldsvik i fjärran står det två små kanoner.

Sagt och gjort, idag tog jag med kameran till jobbet och gjorde en liten utflykt på lunchen till kanonerna på Kempekullen.

Jag får erkänna att det inte enbart var för att fotografera kanonerna som jag tog mig dit. Här finns också en geocach som jag inte loggat så jag gjorde en kombo, geocaching och foto. Jag hittade geocaching-gömman men den var besvärlig, jag behöver ett verktyg för att kunna få fram loggremsan. Det får bli ytterligare en utflykt till kullen framöver, med rätt verktyg så är det snabbt fixat.

Bakom kanonerna står Frans Kempe i egen hög person och blickar ut över Öviksfjärden. Rosten rinner i pannan och han ser allt lite bister ut. Vill du läsa mer om denne herre så kan du göra det här >

På väg upp och ner för kullen passerade jag en liten förrådsbyggnad som tillhör egendomen. Den var så söt där den kurade bakom klippan med växtlighet hängande på taket. Det snöade när jag gick förbi, därav de vita prickarna (strecken) på bilden.

Kempekullen är en fin plats, ett litet smultronställe som jag ska försöka besöka oftare.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Stare Ström

  Ser väldigt fint ut. Men så lite grönt du har!! Förstår att du längtar efter blommor nu. Här är det helt grönt och bokskogen är gudomligt vacker. Syrener och kastanjer blommar.

  1. Helen

   Det är inte så grönt än men det börjar så smått ?. Björkarna börjar slå ut och snart tar det nog fart.

 2. Emma, Sol som sol?

  Hade inte du också sett lite bister ut om rosten rinner från pannan och ingen är där och torkar bort? Efter allt som han har uträttat! 😀

  Vilken fin lunch du fick till, hoppas du hann äta också. Det första fotot är jättefint, den lilla stugan med de söta scillorna så idyllisk!

  Ha en härlig helg!

  1. Helen

   Jo, jag hade nog inte varit så glad om det rann rost ner i ögonen ?. Det är skönt att komma ut ibland på lunchen och tänka på något helt annat.

 3. BP

  Alltså på första bilden ser kanonen ju hur stor som helst ut. En toppen bild med andra ord. Å vad gör man inte för bloggen i snöyran. Den där lilla förrådsbyggnaden är verkligen söt, och i skydd av klippan gissar jag att det är ganska vindstilla där.

 4. Violen

  De kanonerna har ju kanonutsikt! Vilken fin kulle med vårkänsla, det bjuds både vårväxter och vårsnö. Säkert en liten pärla att återvända till.
  Ha det gott!

 5. KajsaLisa

  Tycker dina kanoner skapar ett djup i bilden mot vyerna i bakgrunden. Snyggt jobbat.

Lämna ett svar