Fem en fredag v. 20: Nummer två

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 20: Nummer två

Det är fredag igen och det känns lika bra varje gång. Jag är som vanligt ledig på fredag och jag har varit på en lång promenad i skogen hemmavid. Så härligt att snön nästan helt är borta så det går att ta sig fram utan att behöva plumsa i snö. Nu tänker jag svara på frågorna hos Elisa, Fem en fredag, som idag handlar om nummer två.

1. Vad köpte du senast i andra hand?
Jag handlar gärna på second hand, loppis eller auktioner och det senaste jag köpte var en väska på PMU Pingstkyrkan Second Hand i Örnsköldsvik

2. Vilken rätt tar du gärna en andra portion av?
Det finns mycket gott att äta men just nu skulle jag gärna äta två portioner av kokt potatis, stekt fläsk med löksås.

3. Vad är något du har dubbel uppsättning av?
Hos mig finns det flera saker som jag har dubbelt av och det första jag tänker på är de punchar jag har som är exakt likadana. Jag skickade efter den ena och hade helt glömt bort att jag redan hade en i exakt samma storlek. Dessa punchar använder jag ibland när jag håller på med scrapbooking. Jag ska nog försöka sälja den ena på någon pysselträff eller kanske ge bort den till någon.

4. Vilken uppföljare är bättre än originalfilmen?
Den här frågan har jag inget svar på. Jag ser inte så mycket film och om någon uppföljare varit bättre än originalet minns jag inte.

5. När kom du senast tvåa i någonting?
Jag skulle tro att jag blivit tvåa i någon hundtävling någon gång men jag kan inte heller minnas när eller var det hände.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. BP

  Skrattade gott åt dina identiska punchar. För ditt dubbelköp påminner mig om att jag lyckades två gånger med att köpa en ny pocket, och det visade sig att jag redan läst båda böckerna – oooops!
  Har hittills bara läst ett svart på fråga 4. Vi kollar kanske inte så mycket på film som många tror…

  1. Helen

   Ibland så slinter det när man köper saker?.

 2. Bokdamen

  Länge sen jag köpt något på second hand nu, men det är ju en bra grej annars.

 3. Paula

  Haha, aldrig hört talas om punchar, alltid lär man sig något nytt! Stekt fläsk med löksås, det kan jag inte laga så ofta för jag föräter mig totalt…
  Trevlig helg!

  1. Helen

   Nej, det får inte bli stekt fläsk med löksås allt för ofta, då skulle jag också föräta mig ?

 4. Geddfish

  Stekt fläks med löksås, en glömd rätt, mums.

 5. A ROOM OF MY OWN

  idag när jag skulle ge mig ut på promenad doftade det av stekt fläsk från grannens hus. och när jag kom hem efter någon timme kände jag fortfarande doften och då var jag så hungrig att det nästan svartnade för ögonen. stekt fläsk med löksås är bland det godaste jag vet. jag köper också gärna på second hand. bra idé med återanvändning.

 6. Åsa

  Hmm, punchar vet jag inte ens vad det är?

Lämna ett svar