Julförberedelser och lydnadsprov

You are currently viewing Julförberedelser och lydnadsprov

Denna helg har jag hunnit massor känns det som. På lördag var jag och Sally på lydnadstävling i Kramfors, vilket inte gick så väldigt lysande vilket det tyvärr inte gjorde för så många andra heller. Tävlingen var inomhus på Dannero travbana där de tränar hästar i vanliga fall, vi har aldrig tävlat inomhus förut och det kan nog vara en del av förklaringen till att det inte gick så bra för många av oss som tävlade.

Sen har jag hållit på med olika julförberedelser, allt från att baka till att dekorera huset. Under första advent var jag och maken till New York och jag har också börjat redigera alla foton vi tog under resan som jag kommer visa i ett blogginlägg under veckan som kommer.

Under New York-resan hann vi med en del shopping och vi köpte bl.a. några nya saker till det vinterlandskap vi brukar sätta upp i en inbyggd hylla i vardagsrummet. I hyllan står annars en del av makens gamla leksaksbilar, båtar och andra gamla saker men nedersta hyllan förvandlas alltid till ett jullandskap denna tid på året.

Julmacken

Så här blev det i år med den nyinköpte macken längst fram till höger.

 

Vi köpte också ett gammaldags vattentorn som tornar upp sig längst bak, granarna är också köpta på Michaels Craft Store på Manhattan där jag också handlade en hel del pysselsaker.

Julvattentorn

Idag har jag dessutom hunnit bakat en del medan maken var och tränade sök med Sally. Det blev goda saffransskorpor…

saffransskorpor

… och de underbaraste chokladsnittar jag någonsin smakat. Receptet på dem hittar du här men istället för schweizernöt använde jag apelsinkrokant vilket blev läskigt gott.

chokladsnittar

Fler helgbilder hittar du här där man denna vecka kan vinna en fototavla.

This Post Has 7 Comments

 1. Violen på Brandholmen

  Jättefint vinterlandskap! Kul att köpa lite ovanliga saker när man är på resande fot! Ser läcker ut med både saffransskorpor och chokladsnittar! Ska kolla recepten! Jag bakade saffransmuffins, de var också goda.
  Ha en skön kväll!

 2. Lotta

  Vilken rolig tradition med vinterlandskapet! macken var verkligen jättefin! kan tänka mig att det var en kul affär som ni handlade i ! De där kakorna ska jag absolut baka till nästa helg! ha en fin vecka! /Lotta

 3. Anemonen

  Härligt att se att fler leker med inredningar. Så även jag i mindre skala förstås. Toppen snyggt är det i ditt vinterlandskap. Själv har jag varit sjuk så någon bomull fick jag inte i år till mitt utan fick använda ett gammalt lakan.

 4. Anni

  Oj, så fint ni gör! inte utan att jag undrar hur det sett ut tidigare, när ni varken hade mack eller granar.
  Och kakorna, ja du, de såg förskräckligt läckra ut. Ska genast kolla upp chokladsnittarna!

 5. Anne-Mari

  Fine bilder av saker som er godt
  for både øye og smak.

Leave a Reply