Album med akrylfärg

Du visar för närvarande Album med akrylfärg

Jag har tidigare visat ett antal sidor jag gjort till ett englandsalbum som du kan se här, idag visar jag själva pärmen som blev ett album med akrylfärg och jag visar detta även hos Hobbyworld idag.

Det album jag använt heter American Crafts Modern D-Ring Album 12″X12″ – Black och har pärmar i obehandlad tjock papp som man själv kan dekorera. Så här ser det ut när man köper det.

18196-3-americancraftsmodernd-ringalbum-black

Jag ville göra ett engelskt album och började med att grunda pärmarna med gesso. Sedan gick jag lös med akrylfärg och gjorde en slarvig, ruffig engelsk flagga på pärmens framsida.

album_1

För att få en lite slarvig, ruff stil på omslaget målade jag inte särskilt noggrant och flaggan är inte exakt på något sätt. Texten skar jag ut i vinyl med min Silhouette Cameo och använde som stencil och målade i med svart akrylfärg.

På albumets baksida gjorde jag en karta med en stencil som jag också skar ut i vinylen med Cameon. Sedan ritade jag ut får resvägen som vi körde med bil med en vit penna och gjorde små lappar med namnen på orterna där vi övernattade.

album_3

Jag gjorde små lappar med orterna där vi övernattade som jag limmade fast. När allt torkat målade jag över alltsammans med Mod Podge för att få en hållbar yta.

album_5

Insidan av pärmens framsida målade jag svart och återanvände de bokstäver i vit vinyl som jag skar ut för att göra stencilen till framsidan.

album_2

Lämna ett svar