Friluftsliv på många sätt

Du visar för närvarande Friluftsliv på många sätt

Denna helg har jag ägnat mig åt friluftsliv på många sätt. På fredag började jag med en promenad på skoterspår i skogen med bägge hundarna. Spåren var äntligen bättre packade så det gick att gå en länge promenad.

Sally hade varit lite hängig och konstig den senaste veckan av någon anledning vi inte förstår. Nu var hon äntligen som vanligt och på bilden kommer hon rusande mot mig med lillungen Nova alltid lika glad hack i häl.

På lördag blev det skidåkning för mig med enbart Sally som sällskap. Vi misstänker att Sally kanske var lite deppad över att Nova har kommit till oss för att stanna för alltid. Hon kände sig kanske åsidosatt och blev ledsen för det. Det var en anledning till att bara hon och jag tog en tur på skidor. Sen är Nova lite för ung för så långa turer. Även om hon fått springa lös så är de 12 km jag åkte lite väl långt.

Det var lite snö på sina ställen i skogen men på skogbilvägar och på Huggsjön gick det bra att skida.

Vi var helt ensamma vid den fina stugan vid Huggsjön och under turen såg vi endast två skotrar på sjön annars var vi själva. Det tycker jag är friluftsliv när det är som bäst, när jag får var själv i skogen och mark!

Idag tog husse med hundarna och tränade sök. Under tiden passade jag och min syster på att geocacha. Det är ytterligare ett sätt att ägna sig åt friluftsliv på. Vi tog bland annat en geocach som är placerad på en ö i en sjö utanför stan. På sommaren måste man ha med sig båt eller simma om ska kunna ta den. Idag gick vi på en perfekt is ut till ön och kunde efter att ha fått hjälp av en livlina hitta gömman. Vi hann med ett gäng cachar innan solen började gå ner.

Nu är jag rätt nöjd och trött efter att ha fått så mycket syre och fysisk aktivitet under helgen.

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. skogstrollet

  Kan förstå det härliga med att vara ute i det väder vi haft i helgen. Jag tycker mycket om att åka skidor men har faktiskt inte tagit fram dem än. Här har vi så djup snö att det är roligare att åka efter skoterspår än att plumsa i den, med löparskidor. Ännu är skoterspåren få och de som finns blåser igen vid minsta snöfall. Vad är det för ras på dina hundar? Självklart är den äldre hunden lite avis mot den nya, konkurrenten, men hon vänjer sig nog med tiden.

  1. Helen

   Rasen är Vit herdehund. Sally är gladare denna helg, tror det var skönt för henne att få ensamtid med matte. När vi kom hem så busade hon med Nova mer än hon gjort på länge.?

 2. KajsaLisa

  Du verkar rört på dig ordentligt och fått fina bilder. Den bästa är när bägge kommer springande i spåret.

 3. Beppan

  Härligt med sådana helger! Härliga bilder blev det också.
  Visst kan hundar vara deppiga också precis som vi tvåbeningar.
  Tänk om dom kunde berätta…. En del lär ju kunna prata med djuren, men de flesta
  får gissa sig till vad som tynger och försöka åtgärda så gott det går.
  Skönt att Sally verkar piggna till!

 4. Violen på Brandholmen

  Vilken härlig helg med mycket friluftsliv! Bra sätt att ladda batterierna! Hoppas Sally snart mår bättre!

 5. Eva Trillian

  Du skriver om din tur ute så att jag nästan känner hur det friskar i kinderna 🙂 Det låter verklige härligt!
  Fina bild 🙂 som vanligt! Du hade en mysig följeslagare på turen!

 6. Åke

  Här vare trevligt på hög nivå, både för två och fyrbenta 🙂 Känner igen det här med egen tid, förstår hur du menar. Superhärlig underifrån bild 🙂

Lämna ett svar