Flaggspel av juteväv

You are currently viewing Flaggspel av juteväv

Ytterligare ett pyssel jag sysselsatt mig med i år är att jag gjort ett flaggspel av juteväv och hängt i köket över öppningen som leder ut till hallen och till trappen upp. Trappan som jag för övrigt skulle vilja måla om, men det känns som ett oöverstigligt projekt.

Skylten ovanför öppningen köpte maken under hans senaste tripp till USA och hjärtat som hänger framför stolpen är gjort av små bjällror och köpt på Indiska.

Jag gjorde det enkelt för mig och gjorde en mall i papper så jag fick ett hum om hur stora flaggorna skulle vara. Klippte sedan tyget dubbelt så jag fick romber av juteväven som jag vek på mitten runt ett snöre och sydde med vanlig raksöm längs kanterna. Jag brydde mig inte om att sicksacka kanterna, de får vara lite upprispade, det ger ett mer rustikt utseende.

Bokstäverna i texten “O helga natt” skar jag ut med min Silhouette Cameo i vitt tjockt papper, cardstock, och limmade fast dem på flaggorna. Även snöflingorna är utskurna på samma sätt. Väldigt smidigt men det skulle givetvis varit snyggare om jag målat bokstäverna men det orkar jag inte lägga någon tid på just nu.

De små tavlorna i bakgrunden gjorde för några år sedan, du kan se dem bättre här.

This Post Has One Comment

  1. kiki Freese

    Fin julstämning hos dig.
    Du är duktig på att beskriva tillvägagångssättet.
    Kiki

Leave a Reply