Fem en fredag v 46: Riktning och en vandring på kända marker

Du visar för närvarande Fem en fredag v 46: Riktning och en vandring på kända marker

Ny fredag och även denna gång svarar jag på frågorna hos Elisa som denna gång handlar om Riktning. Sen kommer det lite vintriga bilder från en tur jag gjorde förra helgen.

Vad är något du kommit över?
Jag har börjat komma över att jag inte kommer kunna styrketräna på gymmet som mitt liv ser ut nu. Styrketräning har varit en träningsform jag ägnat mig åt sedan jag ung, till och från beroende på hur livet sett ut. Nu som ensamstående med en hund som behöver aktivering och motion får jag inte tiden och orken att räcka till för gymmet också. Jag har plockat fram hantlar, kettlebelt och stepup-bräda som jag har och försöker träna lite hemma och det får räcka just nu.

Vad har du precis avklarat?
Idag på jobbet har jag gjort en megameny till en kunds hemsida på rätt sätt så att Google indexerar den bra. Jag har gjort megamenyer förr men med pop-up, precis som jag har på den här webben (som just nu inte ser bra ut men ska försöka fixa det under helgen), med de är inte optimala för Google. Det var rätt krångligt, liksom det mesta när man inte kan det, och krävde att vi köpte in ett plugin men nu är det gjort och blev snyggt.

När gjorde du senast ett avsteg?
Tolkar frågan som att göra avsteg från t.ex. en plan, ett mål eller intentioner och sådana avsteg gör jag ofta. Senaste var när jag försökte avvänja mig från läppbalsam eftersom jag det blev för ofta och jag ändå hade ont i läpparna. Jag slutade tvärt och mina läppar brände, blev torra och fnasiga direkt. Jag höll ut i en dryg vecka men sen gjorde jag ett avsteg och smörjde läpparna igen. Kan i alla fall säga att efter den pärsen så behöver jag inte smörja läpparna lika ofta så det slutade ändå bra.

Vad har du på gång?
Ikväll ska jag och två vänner först ut och gå, sen laga middag tillsammans i den enas sommarstuga och sedan bada i deras utomhusbubbelbad. Mysigt!! Imorgon ska jag till en annan kompis och pyssla, vi ska, tillsammans med en florist, göra julkransar.

När läste du senaste en vägbeskrivning?
När jag var till Vännäs på nosework-tävling i början av november för att hitta exakt vart tävlingen höll till.

Vandring på kända marker

Förra helgen var det strålande sol och ett par minusgrader. På lördag tog jag med Nova och åkte till min exmake och gick upp i skogen till Visarbergets topp. Guzzi fick följa med och det blev en riktigt härlig vandring. Det är ett ställe där jag gått många gånger under de drygt 30 år som jag bodde där. Speciellt när vi skaffade hund så blev promenaderna i skogen mer regelbundna.

Det var mysigt att få ha med Guzzi på promenaden, det är inte ofta jag träffar honom på egen hand numera. Guzzi är en riktig gullunge och jag saknar att ha honom nära hela tiden.

Utsikten vid Milleniumstugan på Visarberget

Utsikten vid Milleniumstugan var som vanligt slående.

Det låg ett tunt lager med snö där vi gick fram, det var en krispig, kristalliserad snö som det frasade om när man sparkade i. Jag som älskar vintern njöt i full drag.

Nova och Guzzi, Vit herdehund, på Visarbergets topp

Vid själva toppen har man utsikt mot norr och de fina vännerna poserade snällt på stenhällen.

Hundarna busade och rusade runt och var trötta och nöjda när vi var tillbaka igen.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Kina

  Underbara vyer! Under pandemin stängde de ner seniorgymmet här i stan. Eftersom jag har ont i mina leder så blev det väldigt märkbart efter några månader. Då började jag gyma hemma med stor boll, hantlar, gummiband och lite andra hjälpmedel. Det gjorde jag sex morgnar i veckan, och sedan tog jag en latdag. Och min värk blev snabbt betydligt mindre. Så hemmagym är inte att förakta! Trevlig helg!

 2. Lillian

  Nydelige hunder i flott natur.

 3. A ROOM OF MY OWN

  så fina bilder! storslagen natur och vackra hundar. väldigt tråkigt att inte kunna gå på gym. jag gillar också styrketräning

 4. Janerik Sundh

  Fantastiskt vackra bilder på hundarna, de ser så stolta och vackra ut.

 5. Hanneles bokparadis

  Väldigt vackra bilder, utomhusbubbelbad har jag inte testat, låter som en fin fredag!

 6. Geddfish

  Fantastiskt vackra bilder och tack för dina svar.
  Trevlig helg!

 7. Bokdamen

  Åh vilka vyer och så hundarna! Roligt att läsa svaren.

 8. Paula

  Ljuvliga foton, jag längtar efter vintern, hoppas även vi i Dalarna får en snörik vinter. Och vilka trevliga aktiviteter du har framför dig!
  Jag förstår din frustration över läppbalsamen, har inte upplevt liknande själv men har en bekant som blev beroende av nässpray. Det var riktigt illa, för det är ju inte meningen att användas dagligen hur länge som helst. Ha nu en riktigt skoj helg!

 9. BP

  Fantastiskt fina bilder inte minst på Nova och Guzzi. (tack förresten för svaret om Guzzi).
  Visst ja du var ju datagurun. Är så avis över dina kunskaper. Måste medge att jag fick googla megameny och nosework. Ja, nosework har ju inget med hemsidor att göra förstås, men nu vet jag vad båda innebär.
  Bra at du har insett dina (tids-)begränsningar, men kul att du ändå försöker träna hemma. Å vilken rolig och aktiv helg du har framför dig. Njut!

 10. it_is/Anette

  Nos-work lät skoj, min lilla använder inte sin nos ett dugg… jag försöker att få henne att leta upp godis med näsan men hon bara sitter där o undrar varför… Tid ja, tänk att den numer aldrig räcker till… Härliga bilder du låter oss njuta av. Ha en fin söndag

Lämna ett svar