Fem en fredag v 45: Räkneord

Du visar för närvarande Fem en fredag v 45: Räkneord

Förra veckan hann jag inte göra något inlägg till Elisas fredagsfrågor, det var fullt ös hela fredagen och helgen var full av roliga aktiviteter. Idag är det lugnare och jag ska strax dimpa ner i soffan efter att ha publicerat detta inlägg.

Det här är Elisas frågor och mina svar.

Nämn fem av dina käraste ägodelar?
Min älskade hund, kameran, sängen, bilen och mobilen.

Min säng är inte märkvärdig att se på men så här ser min egenhändigt gjorda ”sänggavel” ut. Knuten i makramé hängande på en gammal pinne som jag hittat ute i naturen någonstans. Första bilden visar den tänd och att ligga under den är både mysigt och rogivande.

Macrame wall hanging decoration over bed

Vad är fyra saker du har gjort den här veckan?
Jobbat, promenerat med en kompis och hennes hund. Glömt telefonen hemma när jag åkte till jobbet. Som tur var kan jag ringa och ta emot samtal via datorn så jag väntade tills jag åkte hem för lunchpromenaden med Nova innan jag fick fatt i telefonen igen. Sen har jag varit på mammografi. Fick svar samma kväll via Kivra att de inte såg några tecken till cancer vilket var skönt att få veta.

Vilka är dina tre senaste telefonsamtal?
De flesta telefonsamtal jag har är i mitt jobb som webbkonsult. Var tvungen att kolla samtalshistoriken och idag har jag fått tre samtal från olika kunder och det är allt.

Vilka två val velar du mellan?
Det finns alltid en massa val i livet. Just nu funderar jag på om jag ska börja adventspynta eller om det är för tidigt…

Vad är en sak du aldrig kommer glömma?
När mina barn föddes.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  kör inte lika ofta, vi har jättefina bussförbindelser, julgardiner i köket kan jag hänga upp ganska tidigt… de andra ska ju tvättas nån gång 🙂

  1. Helen

   Tyvärr är det svårt att klara sig utan bil i en liten norrländsk stad. Bussförbindelserna är under all kritik och ska jag hinna hem på lunchen för att gå ut med vovven måste jag verkligen ha bil. Jag håller tummarna att bilen håller länge.

 2. A ROOM OF MY OWN

  vilken fantastisk väggprydnad! har du gjort allt själv? inte ska du väl adventspynta redan nu? visserligen är det så mörkt att en behöver allt ljus en kan få. en del grannar har satt upp ljusslingor utomhus.. och jag letar veke till min oljelampa

  1. Helen

   Tack!! Jo, jag har gjort den själv. Jag är en riktigt julälskare men jag ska försöka hålla mig några veckor till med att börja pynta. 😁

 3. Lillian

  Så nydelig den ble med lys i.

 4. BP

  Alltså din makramé-utsmyckning är det vackraste jag sett! Hur kan man göra ett sådant konstverk? Helt underbart att titta på. Med belysning ger utsmyckningen ett orientaliskt intryck.
  Sedan skrev du att din käraste ägodel bland annat är din hund. Hade inte du hundar? Vad har hänt med Guzzi?
  Adventspynta – okej, jag är inte juligt lagd alls, men pyntet ska upp till första advent, inte en dag tidigare;-)

  1. Helen

   Tusen tack BP! Det som har hänt är att vi har separerat och jag och Nova bor numera i en lägenhet i stan. Min numera exmake har Guzzi.

 5. Kina

  Vilken underbar ”sänggavel”! Nu blev jag riktigt avundsjuk! Neej, att klara sig utan bil om man inte bor inne i stan är inte lätt. Bilen var en av anledningarna till att jag flyttade in till stan i augusti. Har den fortfarande kvar, men jag BEHÖVER den inte!
  Adventspyntar till första advent, då blir det så ljust och fint.
  Ha en bra helg!

  1. Helen

   Tack! Det skulle var skönt att inte vara beroende av bil men det är svårt när man bor på en mindre ort.

 6. Bokdamen

  Att hunden är en kär ägodel förstår jag, haft katt och då var han det. Julen känns så långt borta men inser att den inte är det, börjar inte för tidigt med ljus och sånt, sparsam med pynt.

  1. Helen

   Vi får se när jag börjar pynta, längtar i alla fall till advent och jul.😊

 7. Janerik Sundh

  Imponerande sänggavel! Så vacker, särskilt med belysningen tänd.
  Ha en skön helg!

  1. Helen

   Tack!! Och detsamma till dig!

Lämna ett svar