Fem en fredag v. 42: Kultur

You are currently viewing Fem en fredag v. 42: Kultur

Det är fredag än en gång och här kommer mina svar på Elisas Fem en fredag som idag handlar om kultur.

Var går du helst för att se konst?
Jag är väldigt sällan och ser konst. Sist jag såg utställda verk var i Själevads kyrka på en konsert för Världens barn i september. Där visade Per-Elof Nilsson Ricklund en del av sina fantastiska tavlor.

Vad såg du senast på bio?
Det minns jag inte, det var långt innan pandemin.

Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagskväll?
Efter middag och promenad med Nova dimper jag helst ner hemma i soffan framför TVn med någon film eller serie. Ikväll blev den en lång vintrig promenad innan jag äntligen landat i soffan.

Vilken bok kom senast i din ägo?
A Court of Silver Flames av författaren Sarah J Maas.

Imorgon ska jag, min syster och bror på en litteraturkryssning med Ådalen III, det blir en fyra timmar lång båttur på Ångermanälven med skärgårdsbuffé. Under resan är författaren Tove Alsterdal med och släpper sin nya bok Slukhål. Det är andra delen i hennes Höga Kustenserie. Förutom mat och samvaro blir det bokprat, release och boksignering. Det känns som en stor risk att det blir ett bokköp då men jag ska försöka motstå.

Vem ser du helst på scen?
Om jag ser något som framförs från en scen så är det förmodligen musik. Saknar verkligen musikframträdanden efter pandemin och jag kan inte välja vad jag helst vill se och höra.

This Post Has 13 Comments

  1. Helen

   Det var fantastiskt!

 1. BP

  En sådan litteraturkryssning skulle jag gärna vara med på Har läst Tove Alsterdals första bok i serien “Rotvälta” och är helt såld. Den deckaren var sååååå himla bra. Så köp hem uppföljaren:-)
  Fick googla Per-Elof Nilsson Ricklund, då jag inte visste vem det var. Hans verk ser ut som fotografier, inte som målningar. Det kanske är foton. Svårt att avgöra på datorn.

  Ha nu en härlig kryssning imorgon med syster och bror!

  1. Helen

   Det var verkligen en kul kryssning och få höra henne själv berätta om tillkomsten av dessa böcker. Hur hon tänker, går tillväga och en massa annat. Längtar redan till hennes tredje bok kommer ut och hoppas på release i dessa trakter även den gången 😁. Per-Elofs tavlor är målade i olja, han är verkligen jätteduktig, uppvuxen i byn jag bott störst delen av mitt vuxna liv i.

 2. Paula

  Hej där i ditt vinterland! Få se om vintern stannar kvar….här fick vi se vintern i typ tre timmar… o det var några dagar sedan.
  Men det är tidigt ännu för oss i Dalarna, jag hoppas på slutet av november. Den konstnären hade verkligen häftiga verk, ursprungsbefolkning och annorlunda motiv, jättefina.
  Litteraturkryssning, jo jag tackar, hoppas den blir njutfylld!

  1. Helen

   Snön ligger kvar än men den lär knappast ligga kvar särskilt länge. Kryssningen var fantastisk! Har fått en ny idol i Tove Alsterdal. 😊

 3. Scylla

  Litteraturkryssning låter jättekul. Har ni verkligen snö redan?

 4. A ROOM OF MY OWN

  trevligt med litt. kryssning. klart att du får ha en bok med dig hem. vilka fina vinterfoton du tagit!

  1. Helen

   Kryssningen var verkligen härlig! Snön ligger kvar än men tror nog den smälter bort snart.

 5. it_is/Anette

  Härlig vinterbild, så är vintern härlig. Jag kommer inte heller ihåg vilken film jag såg sist, för längesedan. Håller med övriga om att litteraturkryssning låter jätte trevligt.
  Ha en fin helg.

  1. Helen

   Tack! Det blev en riktigt härlig kryssning! Roligt att umgås med sina syskon och sen också få höra Tove Alsterdal berätta om sitt skrivande och äta gott.😊

 6. Lillian

  Kose seg inne etter en tur er helt optimalt og helga kan bare nytes.

 7. Birgitta

  Så underbara vinterbilder! Litteraturkryssning på Ångermannaälven låter härligt. Trevlig resa!

Leave a Reply