Fem en fredag v. 41: Planering

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 41: Planering

Nu är det väldigt länge sedan jag bloggade och det är snart ett år sedan jag var med i Elisas utmaning Fem en fredag!

Jag blev helt plötsligt inspirerad att blogga eftersom det är fredag så vad passar väl bättre än att svara på frågorna hos Elisa? Tog ett par bilder med mobilen på lunchen som får illustrera inlägget.

Detta är frågorna denna gång  som handlar om planering:

 1. Vad står på agendan idag?
 2. Vad har du fått boka om i veckan?
 3. Vad vill du stryka i helgen?
 4. Vad har du på planeringsstadiet?
 5. Hur planerad är du vanligtvis?

Vad står på agendan idag?
Jag har jobbat hemifrån idag och igår för att jag började känna mig förkyld. Det känns mycket bättre idag och först tänkte jag ta bilen till något vackert ställe och gå en promenad med Nova direkt efter jobbet medan det fortfarande är ljust. Men det regnar just nu så jag har inte bestämt hur jag ska göra, lunchpromenaden blev en blöt historia.

Annars vill jag bara vara inne och mysa i höstmörkret, kanske baka något och läsa men jag MÅSTE klippa klorna på Nova.

Vad har du fått boka om i veckan?
Jag har inte ombokat något alls denna vecka.

Vad vill du stryka i helgen?
Det enda som jag bokat i helgen är att bjuda yngste sonen på middag på lördag och det vill jag inte stryka. Han ska flytta till Göteborg i slutet av november så jag vill vara med honom så mycket som möjligt innan han flyttar. Det ser ut att bli fint väder i helgen så i övrigt kommer jag nog spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Blir nog Skuleskogen i morgon och sen får vi se vad det blir på söndag.

Vad har du på planeringsstadiet?
Jag har lite grejer kvar att fixa i lägenheten där jag bor sedan i somras efter att ha separerat från min man. Behöver sortera en del saker och åka och lämna lite prylar på någon secondhand-butik. Lite saker fattas också, bl.a. tavlor på väggarna, så jag planerar och funderar på vad jag behöver och vill ha. Sen har jag inga långsiktiga planer, det är väl någon jag kan börja fundera över så småningom.

Hur planerad är du vanligtvis?
För det mest väldigt planerad men jag har inga problem att ändra planerna om något bättre dyker upp eller av andra anledningar.

Önskar alla en riktigt mysig helg!

Detta inlägg har 18 kommentarer

  1. Helen

   Gummistövlarna har blivit flitigt använda denna höst!🙁

 1. Kina

  Kängor eller ej, nu vill man helst dra på sig tofflorna och krypa upp i en fåtölj! Men det är klart, att bor man vid Höga Kusten så dras man nog ut oberoende av vädret. På 60-talet bodde jag ett antal år i Övik, och efter det så åkte jag upp till goda vänner varje sommar. Och varje gång var jag tvungen att stanna när jag kom upp mot Skule, för det var så vackert, så tårarna bara strömmade! Så grät jag en stund, och sedan åkte jag vidare! 😂 Trevlig helg!

  1. Helen

   Så kul, då vet du precis var jag bor. Har flyttat in till stan i somras men stan är inte så stor så naturen är aldrig långt borta. Åker nog ner till Skuleberget och ut till Höga Kustenleden under helgen och hoppas att det är mindre folk där nu än det har varit de under sommaren.

 2. E

  Låter mysigt med skogsbesök, saknar de norrländska skogarna och bergen 🙂

  1. Helen

   Det blev en rätt härlig helg och en hel del natur.

 3. Robert W

  Det ser ut som kura skymning-väder.

  1. Helen

   Ikväll är det verkligen kura skymning som gäller.

 4. BP

  Hur var det nu igen – det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Vi hade strålande sol i en halvtimme, sedan brakade helvetet loss. Ett riktigt skyfall. Men om man får tro väderappen så lär det bli fint väder både hos dig och här..
  Kul att du är med i ”fem en fredag” igen!
  Du har ju ingen brådis med din lägenhet. Alltid smart att ”boa i sig”, då blir det inga förhastade beslut vad gäller utsmyckningar.

  1. Helen

   Tack BP! Jag hoppas lusten att blogga och att fotografera kommer tillbaka efter allt som hänt detta år. Jag hoppas verkligen väderprognosen håller för helgen för lite sol skulle inte skada att få se.

 5. Bokdamen

  Fina bilder! Här har det mest regnat och varit riktigt inneväder idag, bok och choklad hade passat, om en kunnat. Ser ut som att du bor fint, inte dumt. Trevlig helg!

  1. Helen

   Tack! Jag har flyttat in till stan i sommar men jag bor nära ett friluftsområde så jag har ändå nära till skogen och jag trivs väldigt bra än så länge. Trevlig helg du med!

 6. it_is/Anette

  Skoj läsa alla olika svar på samma frågor. Jag förstår att du inte vill stryka middag med din son. Och det var skoj att läsa att du tolkade frågan på det sättet då dom flesta svarat med att stryka kläder 🙂 Ha en fin helg

  1. Helen

   Jag såg att de flesta tolkade det som att stryka kläder, men det är så främmande för mig så tanken slog mig aldrig 😁

 7. Paula

  Hej Helen, kul att ”ses” igen! Jag flyttade också i somras, har inte fixat klart hemmet riktigt utan vill bo in mig först. Det nödvändigaste finns, säng, bord, soffa osv. resten plockar jag ihop på loppisar eller dylikt när något kul dyker upp. Ha en trevlig helg med fina Nova

  1. Helen

   Hej Paula! Jag håller med dig, det är bra att få bo in sig ett tag innan man fixar det sista. Nu har jag inte mycket kvar förutom lite småfix och sån’t man upptäcker eftersom. Ha en riktigt bra vecka!

 8. byblixtra

  Kul att du kände för att blogga igen. 🙂
  Fina bilder och snyggt med regndropparna i vattenpölen.
  Det är alltid mycket jobb med en flytt och det tar ju som sagt lite tid innan man fått allt på plats.

Lämna ett svar