Fem en fredag v 4: Hälsostatus II

Du visar för närvarande Fem en fredag v 4: Hälsostatus II

Jag håller helt med Elisa om att det är otroligt att januari redan är över och det börjar bli lite ljusare även på mina breddgrad. När jag slutar kl 16 så är himlen inte helt kolsvart utan en rand av ljus syns längst ner vid horisonten. Fantastiskt!

Här kommer fredagens frågor hos Elisa och mina svar som handlar om hälsan.

Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna?
Idag på förmiddagen tog jag tredje dosen Covid-19 vaccin. Det känns bra eftersom det är många som testar positivt just nu.

Efteråt tog jag lunchpromenaden runt Höglandssjöns ena del, promenadvägen ligger precis i anslutning till parkeringen för vaccinationen. Första bilden är på Höglandsån som vi gick längs en bit av rundan.

Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar?
Jag har lust att åka skidor någon dag under helgen, just nu har jag ont i armen efter vaccinsprutan men jag hoppas det har lugnat ner sig tills imorgon. Det var ett par år sedan sist men jag ska försöka komma ut. Eftersom jag nu bara har en hund känns det mycket lättare att komma ut på skidtur. Jag har en liten idé om var jag ska åka där jag tror att ingen hugger huvudet av mig för att jag har med hunden.

Vad blommar i dig?
Inspiration och glädje blommar just nu. Jag tror att det beror på att det så sakteligen blir ljusare och att vi snart är inne i en fantastisk årstid – vårvinter. Jag hoppas vi får många soliga helger då man kan vara ute i snölandskapet på skidor, för att vandra, trava runt med snöskor, grilla och dricka varm choklas.

Vad har du dagdrömt om på sistone?
En liten sommarstuga vid en sjö.

Vad får du näring från?
God sömn och mina många och långa promenader med Nova.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. A ROOM OF MY OWN

  god sömn är en välsignelse. säger jag som haft sömnproblem sedan jag var liten. jättefin bild på vårvinter den där med ån. jag har faktiskt promenerat i sol idag och det är härligt. sommarstuga vid sjö är inte dumt. vi har sommarhus vid hav. jag som är född i skogen vill görna ha sommarhus vid sjö, men då skriker barnen

  1. Helen

   Allra helst skulle jag vilja ha en stuga vid havet men det kommer jag aldrig få råd med när jag numera ör ensamstående, men drömma kan man ju. 😁

 2. Paula

  Snöskor! Det önskade jag mig för några vintrar sen, kan inte längre åka skidor med mina operarade vrister. Har glömt var du bor, men snö har ni gott om! Här åker en del skidor med hunden i sele kopplad i midjan. Ser jättekul ut, och vilken motion. Fast kanske ännu bättre om man kan hitta ställen där hunden kan gå lös..
  En liten stuga vid en sjö har nog varit min dröm hela livet. Jag har bott i många stugor men ingen har legat vid en sjöstrand…
  Ha en skön helg, idag var en solig dag som man kan leva länge på

 3. BP

  Vårvinter har ju inte vi härdirekt, men idag kändes det nästan så. Okej, minst en månad för tidigt, men ändå;-)
  Hade inte du en liten stuga vid en sjö, eller blandar jag ihop det med någon annan bloggare…
  Önskar dig riktigt fint väder för din planerad skidutflykt under helgen.

  1. Helen

   Jo du har lite rätt. Vi hade ett stugprojekt på gång men efter skilsmässan i fjol blev den kvar med maken för den står på hans mark.

 4. it_is/Anette

  Så mysig dagdröm – en stuga vid en sjö, bilden tonade upp inom mig o jag kände att där vill jag vara. Hoppas att du kommer ut på lite skidåkning 🙂
  Ha en fin helg.

 5. Bokdamen

  Låter som en skön dagdröm att förverkliga? 🙂 God sömn är verkligen näring, min sömnnäring är lite bristande då jag inte sover så bra (händer för ofta)= en zombie tillvaro har sina avigsidor. …..Trevlig helg.

 6. Kina

  Visst är det väl härligt när det är snö på vintern, men sedan är det lika härligt när den försvinner och det börjar knoppas överallt. Visst vore det härligt med en stuga vid en sjö. När min son föddes (52 år sedan) så bodde vi i ett blått tvåvåningshus alldeles nere vid sjön i Högland. Det var en minnesvärd tid, på många sätt! Trevlig helg!

  1. Helen

   Högland i Örnsköldsvik? Där är verkligen fint och promenadstråket runt Höglandssjön är perfekt, går där minst en gång i veckan med vovven.

Lämna ett svar