Fem en fredag v. 5: Vardagsliv

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 5: Vardagsliv

Hos oss är det inte särskilt roligt väder idag med en orange varning för vind i kombination med snöfall.

Väldigt skönt att jobba hemifrån en sån här dag. Förberedde mig redan igår kväll då jag var och handlade mat så enda anledningen att gå ut är när Nova behöver rastas. Planerar att träna lite Nosework med henne i källaren ikväll så får hon mental stimulans för några långa promenader lär det inte bli. Vi får se hur mycket snö de hunnit röja bort innan kvällen.

Roar mig med att först svara på veckans frågor hos Elisa som idag handlar om Vardagsliv. Senare tänker jag försöka sätta mig in i hur man använder funktionen gaffling när man fotograferar, kolla in andras svar på veckans frågor och se På spåret, det blir kvällens underhållning.

Vilken aktivitet utför du varje dag?
Går ut och går med Nova. Hon måste få komma ut och uträtta sina behov och så behöver hon motionen. På vardagarna blir det tre promenader, morgon, lunch och en lång på kvällen, plus en kort sista kissrunda innan vi går och lägger oss.

Vad gör du enbart på helgen?
Tar en tupplur på dagen. Inte varje helg men det är väldigt skönt de gånger det blir av.

Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet?
En magnet sitter på kylskåpet och det är en magnetisk äggklocka. Den använder jag flitigt och den är dessutom snygg så där får den gärna sitta.

Vad för något går mest på automatik i din vardag?
Morgonrutinen. Först morgonpromenad, Novas frukost, sen dusch (fast duschen hoppar jag över när jag jobbar hemifrån) och frukost till mig själv.

Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag?
Jag kan inte komma på något spontant en vanlig tisdag. Kanske något gott till kvällsfikat eller att ta bilen och gå kvällspromenaden någon annanstans.

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. A ROOM OF MY OWN

  det var en snygg klocla! bra med hund. då blir det ovillkorligen promenader. många promenader blir det också

 2. BP

  Sista svaret är ungefär som mitt. Äggklockan är helt underbar och är dessutom i min favoritfärg limegrön. Vackert retro:-)
  Så ni får samma oväder som vi fick för några dagar sedan. Höll på att blåsa bort, men Skåne och Västergötland hade det ju betydligt värre. Så jag håller tummarna att det inte heller blir så farligt i Ö-vik.

 3. Hanneles bokparadis

  Här har det mojnat, riktigt behagligt väder, jag får gå ut utan hund…

 4. Geddfish

  Trevliga svar som vardagen är! Vilken snygg äggklocka! Gillas!
  Skapligt väder hos mig just idag.

 5. Paula

  Wow vilken stilig äggklocka, bara den är ju en anledning till att koka ägg flitigt!
  Jag tänker ofta på hur trist det är med mörkret under halva året när man går ut med hunden. Och ni som jobbar och inte kan ta den längre promenaden mitt på dagen utan får ge er ut när mörkret redan fallit. Hatar mörkret…och så ser jag också dåligt då. Skönt med en tupplur , jag har aldrig lärt mig det…
  Ha en skön helg, hoppas solen skiner på dig !

 6. Bokdamen

  Snygg äggklocka! Lite samma för mig på tisdagar, kom inte på något spontant när jag skrev svaret, men dykt upp sen när jag läst andras svar. Hund är ju bra för att komma ut på promenad, blir inte så ofta promenader men lite då och då, som tur är rör jag mig mycket i jobbet

 7. Ingrid

  Har man en liten fyrbent vän så blir det många aktiviteter som utförs varje dag.
  Snygg äggklocka du har, en sån skulle jag kunna tänka mig.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 8. it_is/Anette

  Ja har man hund så är det en hel del som går på rutin varje dag. Nosework låter så skoj, men min vill inte ens försöka använda sin nos att nosa upp saker med, inte ens dom godaste *ler* det är inte hennes grej har jag märkt.
  Ha en fin helg o hoppas att vädret inte blir allt för dåligt för länge.

 9. Tantaugusta

  Åh ja, en tupplur på dagen på helgen är underbart.

  Supersnygg äggklocka!

Lämna ett svar