Fem en fredag v. 22: Jeopardy! 2

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 22: Jeopardy! 2

Det är fredag och denna dag är snart över men jag tänkte delta i Elisas utmaning Fem en fredag. Idag har hon ett Jeopardy-tema där hon säger svaren och vi som deltar ställer frågan. Dessa är svaren som behöver en fråga:

 1. Det är sommarens smultronställe.
 2. Två saker som alltid finns i kylskåpet.
 3. Det jag ser precis utanför dörren.
 4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
 5. Något jag drömmer om just nu.

1. Det är sommarens smultronställe
Vad är Trysunda? Tyvärr blir det sällan mer än ett par turer till denna vackra ö i Höga Kusten dit vi åker med båten. Det beror en hel del på vädret hur många gånger det blir men jag njuter när jag får vara där och längtar dit just nu.

Detta är en bild från arkivet från Storviken på Trysunda, min favoritplats på ön, med vår första hund Sally. Jag saknar henne fortfarande en massa trots att det var tre år och några dagar sedan hon somnade in en sista gång.

2. Två saker som alltid finns i kylskåpet
Vad är lingonsylt och smörgås-smör av något slag? Just nu köper jag mest Bredgott mellan men det kan bli någon annan sort ibland.

3. Det jag ser precis utanför dörren
Vad är en gammal International pickup? Närmast dörren plattor som skulle behöva läggas om för alla mellanrum är fulla av maskrosor och annat som växer. Sen ser jag en trapp som leder ner till nästa nivå av vår kuperade tomt. Trappen omgärdas av Brudspirea som också sett bättre dagar men snart kommer de att börja blomma. På planen nedanför står Internationalen som under advent och jul är dekorerad med ljusslingor.

4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på
Vad är fallskärmshoppning och golf? Varför kasta sig ut från ett flygplan?? Det är nog så läskigt att åka i ett flygplan när dörrarna är stängda och ingen som hoppar från det! Golf jitter jag inte ens kommentera.

5. Något jag drömmer om just nu
Vad är en otroligt gullig sommarstuga, ett litet torp, mitt ute i skogen? Jag såg den på Hemnet igår kväll och kan inte låta bli att drömma om hur det vore om den stugan vore min.

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  verkar vara fin favoritplats, skulle kanske vilja testa hoppa från flygplan, känna tyngdslösheten.

  1. Helen

   Du är modig du, som skulle vilja känna tyngdlösheten efter att ha hoppat från ett flygplan… ?

 2. Paula

  Drömma bör man göra. Jag är notorisk på booli.se men kollar nästan bara objekt här i min lilla del av landet. Har du sjö- eller havsutsikt, så fint! Spireorna blommar som bäst här i Dalarna nu. Hoppa fallskärm skulle ingen få mig att göra! Ha en riktigt skön pingsthelg!

  1. Helen

   Drömma är härligt ibland och visst har vi utsikt över en sjö, Själevadsfjärden. Vi har en jordbruksfastighet och mark ner till sjön vilket är en ynnest så någon sommarstuga behöver jag inte?

 3. A ROOM OF MY OWN

  nja, hoppa fallskärm tror jag inte jag skulle våga mig på. vart kommer en med lingonsylt och Bregott? kul att se på hus. men det ser ut som om du bor sjönära redan?

  1. Helen

   Nja, inte använder jag lingonsylt och Bredgott samtidigt men de är bägge saker jag jag använder ofta och behöver i kylskåpet ,?

 4. Geddfish

  Du bor i fina nejder. Nä, fallskärmshoppning, hujedamej. Precis som det var så modernt för några år sen, att hoppa bungyjump, lite knäppt tycker jag. Man ska vara rädd om livhanken.
  Trevlig fredag.

  1. Helen

   Tack! Nej bungyjump är inget jag skulle prova heller, uschiamej så läskigt…

 5. Ingrid

  Höga Kusten besökte jag för några år sedan och hade några härliga dagar i Kramfors med omnejd.
  Fallskärmshoppning och golf skulle jag nog kunna tänka mig. Njaa inte fallskrämshoppning kanske….
  Ha en fin pingst!
  /Ingrid

  1. Helen

   Jag hoppas vi snart får resa, om så bara lite längre i vårt eget land. Visst bor vi en fin del av landet men det är ändå roligt att få se något annat emellanåt.

 6. BP

  Men du har ju en sommarstuga, eller har jag missuppfattat det. Å om jag har gjort det så är det ju bara att slå till. Kanske inte så bara men ändå.
  Lingonsylt gillar jag inte, inte Bregott heller, trots att jag tycker om deras reklam. Rårörda lingon däremot älskar jag.

  Åsså kan jag bar säga och medge att jag måste vara totalt korkad. Varje gång du visar dina hundar så tror jag alltid att det är Nova och Guzzi, men nu var det alltså Sally. Det märks väl att jag inte är hundexpert, eller hur;-)

 7. Åsa

  Ja, sant, golf är en klart egendomlig aktivitet. ”En primitiv form av jordbruk” var det en chef på ett av mina jobb som en gång kallade det. Han blev ständigt mot sin vilja tillskickad olika golfmagasin, bara p.g.a. chefspositionen, hur knasigt är inte det?

 8. Bokdamen

  Fina bilder. Låter trevligt med husdrömmar. Hoppa fallskärm hoppar jag nog över 😉

  1. Helen

   Bredgott brynt har jag aldrig hört talas om. Den ska jag hålla utkik efter.

Lämna ett svar