Fem en fredag och utanför

Du visar för närvarande Fem en fredag och utanför

Idag gör jag ett kombinerat inlägg med bidrag till två utmaningar. Den ena är GemsWeeklyPhotochallenge där temat är Utanför. Den andra är Fem en fredag hos elisamathilda.se

Det här är veckans fem frågor:

 1. Vad är något du köpte i måndags?
 2. Vilket väder hade du i tisdags?
 3. Vad gjorde du på lill-lördag i onsdags?
 4. Hur firade du årets nationaldag igår torsdag?
 5. Vad blir det för fredagsmys?

Vad är något du köpte i måndags?
I måndags var det enda jag köpte mat för att kunna laga middag. Det blev väldigt enkelt med en potatisgratäng i påse, några starka korvar, majskolvar och lite grönsaker.

Vilket väder hade du i tisdag?
Jag minns inte exakt men jag tror det var mulet och inte särskilt varmt men det regnade åtminstone på kvällen när jag var ute med Nova på kvällspromenaden.

Vad gjorde du på lill-lördag i onsdags?
Vi hade sommarfest med jobbet och kl 16.45 stod en buss utanför kontoret. Den tog oss till Mittsverigebanan, söder om Härnösand, där det var Bus1. CoreIT, som är företaget jag jobbar åt, sponsrar en talangfull driftingförare som heter Herman Jansson. Han hade bjudit in oss till eventet och erbjöd ett par av oss att åka med. Lotten fick avgöra vilka som fick åka med och Herman hann bjuda fem av oss på ett par varv runt banan.

Jag hade kameran med mig och lyckades hitta ett glapp i stängslet som höll publiken i säkerhet utanför banan. Där gick kameran varm när bilarna passerade förbi i stora rökmoln av gummi från däcken som slets ner snabbt när de driftade. En omgång däck räckte till ca 4-6 varv på banan sen var de slut. Det var roligt att se och lite sur var jag att jag inte fick åka med.

När de var flera bilar som driftade samtidigt blev det ibland så mycket rök att förarna inte såg var de körde. De gled då förbi åskådarna i sakta mak och då såg att kupén i ena bilen var full av rök som de fick vädra ut innan de drog på igen. När jag ser det är jag glad att jag var utanför bilen och inte inne i det där rökmolnet.

Efter driftingen åkte vi hemåt och grillade hamburgare vid badplatsen i Bergom innan kvällen var över.

Hur firade du årets nationaldag igår torsdag?
Även den dagen gick i bilens tecken men denna gång med betydligt äldre bilar och i lugnare tempo. Traditionsenligt ordnade Norrlands Motorhistoriker rallytävlingen Örnstråket. Under rallyt tar man sig mellan olika stationer med frågor eller andra klurigheter som ska lösas efter bästa förmåga. Jag satt i baksätet med Nova och utanför vindrutan såg vi många fina bilar och det vackra sommarlandskapet passera förbi.

Här kan du läs mer om fjolårets upplaga av Örnstråket>>.

På kvällen var vi till en av makens kompisar som hade sitt födelsedagsfirande ett par månader för sent. Det var ett strålande väder hela dagen och kvällen blev väldigt lyckad. Som avslutning fick vi värdinnas hemgjorda Sverigebakelse som smakade helt ljuvligt!

Vad blir det för fredagsmys?
Det blir en lugn fredagskväll för jag känner mig lite sliten av de senaste dagarnas aktiviteter. Jag  har lite datorjobb att fixa med, bl.a. detta blogginlägg och så har jag en del som ska göras på brukshundsklubbens webb. Börjar nog med lite ogräsrensning innan myggen blir för jobbiga att tas med.

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. BP

  Vad duktig du varit med denna kombo, som ju verkligen inte var lätt att få till.
  Sedan har jag lärt mig nåt nytt igen ”drifting”, aldrig hört talas om. Synd att du drog fel lott, för du verkade gilla sporten.
  Personligen föredrag jag nog veteranbilsrallyt. Där finns ju inte bara världens finaste bilar utan även många trevliga, roliga och entusiastiska människor.

  1. Helen

   Tack och du har alldeles rätt i att det finna många trevliga människor bland veteranbilsentusiasterna.

 2. Paula

  Hej, fart och fläkt och lite avgaser i dina foton, inte alldeles vanligt! Men kul när det händer något annorlunda. Vi brukar ha pizzarally i byn, alla gamla klenoder åker en sväng för att sedan parkera utanför pizzerian i centrum så alla får gå runt och glo och mingla o sedan gå o käka pizza. Av någon anledning fick man inte ihop personal som fixade med detta i år. Trist men ibland kör livet ihop sig…

  1. Helen

   Pizzarally låter som en kul idé, så synd att det inte blev av i år.

 3. Anneli - A'la Foto

  Snygga bilder! Roligt det där med fem frågor! Kanske man skulle haka på där!

 4. Wow, vilka fartiga häftiga bilder ! Det verkar ha varit en kul aktivitet ihop med arbetskamrater.
  Låter som du haft en bra vecka och den där Sverigebakelsen såg inte alls dum ut. Nästan så jag skulle vilja ”hugga in” på den 🙂 Läckert foto !
  Ha en TREVLIG HELG ! Kram Marie

 5. Klara Ovidia

  En fin sammanslagning av två tema som du när sagt lagt en rökridå för och utanför fick en trygg plats 🙂

 6. Klara Ovidia

  En fin sammanslagning av två tema som du när sagt lagt en rökridå för och utanför fick en trygg plats 🙂

 7. Ditte

  Hej Helen!
  Jag har haft svårt ett par dagar att komma in på din sida för att se läsa och kommentera. Men trägen vinner och envis är jag.
  Så galant du löst kombinationen av två olika teman. Jag hade nog också vart glad att jag var utanför bilen i detta rökmoln. Men du fick ttll fantastiska bilder från ”racet”.
  En fartfylld och trevlig vecka verkar du ha haft. Och kanske bar nu att du vilar dig lite i form.
  Önskar dig en fin kommande vecka.

  1. Helen

   Tack Ditte! Kollade Binero’s status och de verkar ha något problem som stöd webbar som ligger hos dem. Hoppas de fixar det snart?

 8. KajsaLisa

  Häftiga bilder, men du ser ut att leva lite farligt i den första, förstår att det är inzoomat. Men grym fart i bilderna.

 9. Ama de casa

  Vilken händelserik vecka och vilka härliga fartfyllda bilder 🙂

Lämna ett svar