Fem en fredag: Upprepning

Du visar för närvarande Fem en fredag: Upprepning

Jag fortsätter och deltar i utmaningen Fem en fredag hos elisamatilda där veckans tema är Upprepning.

Frågorna denna gång är:

 1. Vad upprepar du flest gånger under veckan?
 2. Vilket album kan du lyssna på om och om igen?
 3. Vilken är en historia du berättat flera gånger?
 4. Vad är något du alltid beställer på en viss restaurang?
 5. På vilket sätt är idag som vilken dag som helst?

Vad upprepar du flest gånger under veckan?

Varje vecka upprepar jag en massa saker som att dricka vatten, äta, promenera med vovven och en massa annat men vad jag upprepar flest gånger vet jag inte.

Vilket album kan du lyssna på om och om igen?

Jag lyssnar aldrig på några album längre. Musik lyssnar jag på radion hela arbetsdagarna och det räcker bra. När jag tänker på album som jag lyssnade på förr så minns jag direkt Totos album som jag gillar. Deras album IV har dessutom ett snyggt, rött omslag.

Vilken är en historia du berättat flera gånger?Geocaching med sopsäckar runt benen

När jag någon gång pratar om geocaching och försöker förklara vad det är så kan det hända att jag berättat samma historia. Den handlar om när jag och min syster var till Sundsvall en dag i februari 2017. Vi var dit för att hon ville ha hjälp att välja brudklänning men vi passade också på att geocacha under dagen. Vi tog ett par speciella cachar och bl.a. en i Härnösand där vi kröp in i en vägtrumma av lite större modell. Det var ett vattendrag som flöt under vägen. Utanför trumman var vattnet fruset men under vägen rann det vatten. Vi hade inga långa gummistövlar med oss så vi valda att ta denna på väg hemåt, om vi skulle bli genomblöta på kuppen. Innan vi var framme köpte vi svarta sopsäckar som vi knöt fast runt fötter och ben. Sen tog vi oss hukandes in i trumman på bilden. Givetvis var burken gömd långt in men vi hittade den, klarade oss torrskodda och var en historia rikare.

Vad är något du alltid beställer på en viss restaurang?

Det är sällan jag äter på restaurang och när det väl blir av gillar jag att prova nya saker. Den närmaste restaurang vi har är  Matcompaniet i Själevad. De har rätt god mat och där har jag ett par gånger ätit Kyckling enchiladas.

På vilket sätt är idag som vilken dag som helst?

Det är fredag idag, klämdag efter Kristihimmelsfärdsdag och jag är ledig. Men eftersom jag alltid är ledig på fredagar så är detta som vilken fredag som helst. Det enda som är annorlunda är att maken och äldsta sonen är bortresta på en motorcykelhelg i uppsalatrakten.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  lokalradio är trevligt, geocaching har jag testat med sonen, min egen mobil är antik… men min lilla kamera… verkar ha konstiga funktioner.

 2. Paula

  Hihi, det var en kul historia!
  Toto minns jag också, annars är det så att jag är ljudallergiker numera och under många år klarade jag varken musik eller prat på t.ex radio eller tv. Numera kan jag titta på musikprogram, eller som ikväll Lets Dance. Men skvalmusik på radio går inte. Men jag går ibland in på youtube och plockar fram någon gammal slagdänga. Trevlig helg

  1. Helen

   Det låter jobbigt med ljudallergi. Jobba i ett kontorslandskap låter som att det skulle vara nästan tortyr för dig. Tur att det blivit lite bättre i alla fall.

 3. BP

  Jättekul att du ”tänder” på den utmaningen som Elisa lagt upp. Gillar ”konceptet” om man säger så, och jag ser att du också gör det:-)
  Skrattade gott åt er jakt på en cache i trumman. Å självklart tog du ett foto – allt för bloggen liksom, eller hur;-)
  Som du såg hos mig lyssnar jag heller på album längre. Allt har sin tid liksom.
  Att äta på restaurang gör jag dock ofta. Vi är lite lata med att laga mat om man säger så.

Lämna ett svar