Favoritfil

Du visar för närvarande Favoritfil

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Fil och deltagarna i utmaningen har visat många varianter av fil. Själv visar jag min favoritfil. Den absolut godast filmjölken är Fjällfil med smaken hjortron.

För den som inte smakat kan jag meddela att Fjällfil pirrar lite på tungan när man äter den. Det kanske är det som menas med spritsig som det står på framsidan. Den är i vilket fall som helst väldigt god.

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Lillian

  Uff det var ikke så enkelt å finne på noe denne uka synes jeg, synd vi ikke har slike filer i Norge 😉

 2. Anki

  Fjällfil är även min favorit … såå god! Jag har aldrig provat den med hjortronsmak – ska köpa den nästa gång! Snygga och aptitliga bilder!

 3. Mia

  Vacker förpackning men tror inte den passar mig i smaken. Gillar inte hjortron. Men äter gärna naturell filmjölk 🙂 Ha en fin helg!

 4. Violen på Brandholmen

  Spännande! Har aldrig smakat fjällfil, ska kolla om den finns i min livsmedelsbutik. Vore kul att prova något nytt.
  Trevlig helg!

 5. BP

  Hahaha! Visst har jag lärt mig en massa om fil den här veckan. Himla roligt att du visar just Fjällfil. Den filen har jag faktiskt aldrig lagt märke till förut, här i min lokala ICA i Täby alltså. Men nu vet jag att den även finns här:-) Älskar Sannas fotoutmaning:-)
  Fantastiskt fina bilder förresten!

 6. "LillaSyster"

  Den får jag testa! Låter spännande med hjortronsmak. Köper sällan fil, det blir bara då jag ska baka mjukpepparkaka. Ha en fin söndag!

 7. byblixtra

  Det både låter gott och ser gott ut. Fin förpackning också!

 8. Stare Ström

  Ja den är god. Men den är inte så lätt att hitta här i affärerna.

 9. Birgitta Malmstedt

  Den fjällfilen måste jag testa. Verkar jättegod. Uttrycket spritsig har jag inte hört förut. Fick slå upp ordet.

 10. Ditte

  Visst är den filen riktigt god! Har testat men nog mest när jag varit norrut. Men tack för påminnelsen. Ska nu titta efter den i butiken här i Stockholm också.
  Läcker bild!

 11. Paula

  Ja spritsig var ett nytt ord men jag förstod nog, den är lite krispig på tungan. Smaksatt fil eller yoghurt brukar jag inte köpa, o hjortron är inget favoritbär heller. Tur vi har olika smak.! Ha en fin ny vecka, den första i februari, långt kvar till vår kan man konstatera…

 12. Ama de casa

  Åh! Den där filen var min favvofil när jag bodde i Sverige. Har inte ätit den på väldans länge nu och blev sååå sugen! 🙂

Lämna ett svar