Böcker i juletid

Du visar för närvarande Böcker i juletid

Det har blivit en tradition att inför varje jul köpa en ny bok som utspelar sig i juletid. Sen läser jag den under advent och julen, om den räcker så länge. I år köpte jag boken Jag kommer hem till jul av Joanna Bolouri. Eftersom jag gjort så i några år nu så är det en del av min julkänsla och något jag ser fram emot.

Böcker har annars alltid varit en viktig del av livet. De senaste åren lyssnar jag på väldigt mycket böcker via Storytel. Det passar mig förträffligt eftersom jag kan göra andra saker medan jag lyssnar. Jag har inte ro att sitta ner och läsa vanliga böcker men genom att lyssna får mig massor av böcker till livs.

Jag måste ändå alltid ha minst en vanlig pappersbok vid sängen. Jag försöker läsa några sidor varje kväll, bara jag orkar, men dessa böcker brukar i regel räcka rätt länge.

 Midnattskronan av Sarah J Maas av Helen THalen

Just nu läser jag boken Midnattskronan av Sarah J Maas. Det är andra boken i serien om Glastronen. Det är en bok för unga vuxna men jag gillar den ändå. Boken innehåller lönnmördare, palatsintriger, magi, romantik och en massa spänning. Jag gillar boken och den är spännande så jag kommer nog att läsa ut ganska snart, bara för att jag vill veta hur den slutar. Jag älskar böcker i serier eftersom jag vet att det kommer mer även om just denna bok har ett slut.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Violen på Brandholmen

  Vilken trevlig tradition och bra sätt att komma i julstämning! Att ha tillgång till böcker är jätteviktigt för många av oss.
  Trevlig helg!

 2. Beppan

  Det var en fin tradition! Vore kanske något för mig, som har svårt att komma i julstämning numera.

 3. Anki

  Så fin tradition! Kanske skulle det hjälpa mig att komma i julstämning – får testa till kommande jul!

 4. "LillaSyster"

  Vilket bra tips till alla som stressar runt i juletid, att ta sig tid för avkoppling med en bra bok. Jag vill hålla i boken och det ska vara pappersböcker, sen om den är inbunden eller i pocket format det spelar ingen roll. Ha en bra eftermiddag!

 5. byblixtra

  Det var en rolig tradition. 🙂
  Det är trevlig med böcker som det gärna vill bli lite för många av men vill man minska mängden böcker hemma, så är ju biblioteket en bra förvaringsplats. 😉 Man kan även låna ljudböcker, gratis. 🙂

 6. Carita Liljendahl

  Ja, det stämmer – böckerna tar aldrig slut 🙂
  Stämningsfull pärm på ”Jag kommer hem till jul”.

 7. BP

  Vilken rolig tradition med en julbok. Undrar om du är ensam om den trevliga vanan. Annars är du och jag nog helt olika vad gäller böcker. Jag har varken kommit till ljud- eller e-böcker än. Jag vill bläddra i en riktig pappersbok, vilket jag mest gör när jag ”planterar” mig själv på balkongen under sommaren. Läser aldrig i sängen. Japp, jag vet att jag är konstig;-) Dessutom är jag en nästan renodlad läsare av deckare.
  Ett toppen bidrag till temat!

Lämna ett svar