Det är advent, det är advent

Du visar för närvarande Det är advent, det är advent

Idag var jag på adventsmässa i Själevads kyrka där vi bl.a. sjöng psalmen Det susar genom livets strid där varje vers slutar med orden ”Det är advent, det är advent”. Mässan gav mig den adventskänsla som jag längtade efter med sångerna, ljusen och den vackra kyrkan. I kväll har Roger Pontare julkonsert i samma kyrka som jag gärna varit med på men jag hann inte med innan alla biljetter var slutsåld. Jag bjuder på ett smakprov av Roger Pontare som sjunger just psalmen Det susar genom livets strid.

Resten av helgen, ända sedan torsdag kväll, har jag hållit på hemma och förberett julen genom att dekorera och pynta både inom- och utomhus. Maken reste till Kalifornien tillsammans med en kompis i torsdags vilket gjorde helgen lite annorlunda men med allt jobb jag hållit på med har jag inte hunnit sakna honom.

entren-i-advent-hos-helens-color-life

Jag tycker det är nästan lika roligt att göra det fint utanför huset som inomhus och det blir aldrig lika år från år. Så här ser blev det på ena sida av dörren.

entren-i-advent

På andra sidan står bl.a. en gammal kälke som vi köpte under resan till Tjeckien i våras för tillblivelsen av Nova och hennes syskon.

adventsgrupp-hos-helens-color-life

Inomhus gör jag ofta grupper med prylar på bord och skåp, denna vita grupp står på den svarta arbetsbänken i köket.

bookangel-by-helens-color-life

På den gamla symaskinen från min mormor står en ängel som jag gjort av en gammal bok. En tutorial hur man gör denna bokängel gjorde jag för flera år sedan och det är en av mina populäraste pins på Pinterest.

adventsljusstake-2016-hos-helens-color-life

Vi har ingen adventsljusstake som jag riktigt gillar så varje år blir det olika arrangemang. I år blev ljusstaken ett gammalt fat på fot i något som jag tror kallas fattigmanssilver. Ljusen står i gamla kakformar i mossa med en hyacint i mitten. Det var lite pyssel att få ljusen att fästa men med lite tankearbete och testande så fick jag till det. Grus i skålen och en spik genom de små kakformerna löste en del av problemet.

elljussparet-sjalevad

Sen har jag också släpat ut vardagsrumsbordet till garaget och börjat måla om det vitt. Vi får se om det dyker upp en bild på det så småningom.

Hundarna har också fått sitt för vi har dessutom hunnit med ett par längre promenader i skog och mark. En dag gick vi elljusspåret i Själevad där vi fick denna fina utsikt vid en geocach jag hittade. Just nu är jag rätt trött i kroppen, till vardags sitter jag hela dagarna så en helg med att bara gå och stå känns :).

Fler helgbilder hittar du här.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Åke

  Så vackert du förbereder julen. Själevads kyrka som är så fin, har stannat till där många gånger 🙂 Synd du inte fick biljetter till Pontare… Härlig bild på hundarna. En fortsatt trevlig 1:a advent!

 2. Beppan

  Du är så kreativ! Vilka fina julgrupper av olika slag du gjort!
  Den där kälken är ju bara så läcker. Och bokängeln måste jag bara testa att göra.
  Jag är lite sen i starten med julpyntande. Eller så kan det vara att
  jag helst hoppar över julen. Åtminstone hysteridelen med städande, dyrbara
  klappar och frossande i en massa mat.

 3. skogstrollet

  Verkligen duktigt gjort och så snygga dina arrangemang är!
  Själv har jag inte hunnit med ett enda!
  Men det får komma senare i veckan, när det lugnat ner sig lite.

 4. KajsaLisa

  Du lägger ner mycket jobb å julen, men det blir måttfullt och fint, inte det där hysteriska som man ofta ser. Fina stämningsfulla bilder.

 5. Anneli - A'la Foto

  Så fint du har gjort! Kreativt och snyggt! Jag gillar verkligen kälken! Och din adventsljusstake! Och så dina fina hundar! 🙂

 6. Meta

  Så mycket fint du hunnit med till Advent fast du jobbar. Naturmaterial är allt bra att ha och rätt billigt med så man kan ha mycket. Nu får vi njuta varje dag till Jul av det fina vi gjort var och en på sitt sätt.
  Ha det nu gott
  Kram Meta

 7. Anni

  Så otroligt mycket snyggt du hunnit med, jag gillar verkligen det du fixat utanför dörren. Så vackert och välkomnande! Bokängeln ska jag spana in, den var annorlunda mot mycket som görs av gamla böcker annars.
  Ett sådant där fat i fattigmanssilver jade jag i mitt växthus men jag har nog lämnat det till Erikshjälpen, gissa om jag ångrar det nu när jag ser hur fint du gjort!

 8. Monica Olson westman

  Så fint och vackert Helen.
  Kram

Lämna ett svar