Julpysselträff och vatten

Du visar för närvarande Julpysselträff och vatten

Igår hade min favoritförening HighCoastScrap sin årliga julpysselträff då vi pysslade, åt god julmat och fikade från kl 9 på morgonen till kl 21 på kvällen. I år har vi i styrelsen ansvaret för varsin pysselträff under året och igår var det min tur. Tillsammans med en grupp fantastiska kvinnor fixade vi julgröt till lunch, gott fika med bl.a. hembakade rullrån och julbord till middagen. Det är alltid mysiga träffar och denna gång höll vi till i Örnsköldsviks kyrkas församlingshem.

Julpysselträff med HighCoastScrap

Allt gick bra men det hjälps inte att jag är lite trött och sliten idag. Maken ville att jag skulle följa med och träna sök med hundarna men för mig som egentligen är introvert kändes det som jag ville kräkas vid tanken att vara social även idag. Jag har istället varit hemma och börjat förbereda advent genom att sätta upp ljusslingor utomhus. När jag var klar tog jag med kameran och strosade runt huset och gick en bit på traktorvägen ner mot sjön.

Jag var totalt tom på inspiration för fotografering o gjordche en lite snabb sökning på Pinterest innan jag gick ut. Hos Fat Muslim Slim hittade jag en fotoutmaning för november 2016 där dagens tema är vatten. Det kändes enkelt och blev mitt fotouppdrag.

På första bilden ser man en del av en ränna som barnens farfar byggde tillsammans med barnen när de var små. I änden fanns det ett vattenhjul som smällde och förde ett hiskeligt ljud när det var igång. Barnen tyckte givetvis det var jätteroligt. För det mesta rinner det aldrig vatten i rännan men när bäcken är full som nu så forsar det igen.

rinnande-vag

All den fina snö som vi fick har smält och dessutom har det regnat en hel del under veckan så vatten finns det i överflöd. Så här ser det ut längst med traktorvägen över våra ängar.

is-av-helen-thalen

I skuggiga partier finns det också lite vatten i frusen form som inte tinat sedan nattens köldgrader.

Fler helgbilder hittar du här och hos Lisa på Scraplivet finns säkert fler bilder från julpysselträffen eftersom hon också var med.

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Anemonen

  Milde tid så möe goer mad. Här skulle jag inte haft något emot att hugga in. Jag blir så imponerad när jag ser hur mycket gott du lagat och jag har full förståelse för att du inte ville ut på något speciellt och hade tappat inspiration till foto. Ändå lyckades du får en hiskeligt granner bild på isen. Som tunt tunt glas. Jättevackert. Själv är jag lite som du när jag har haft mycket folk runt mig vill jag vara själv för att hämta mig. Jag är en ensamvarg men är nog mer introvert än jag själv vill erkänna. Pyssla i hemmet det ger mig inspiration och kraft tillbaka. Helst i tystnad för då mår jag som bäst. Tack för du delade med dig av din helg.

 2. Åke

  Oj vilken lördag!!! Så mycket gott 🙂 Verkar varit en trevlig julpysselafton, förstår att du bara behövde ta det lugnt… Jag bor 12-13 mil söder om dig… men vi har lite, lite snö kvar. Läckra bilder 🙂

 3. skogstrollet

  Så mycket go´mat! Förstår om du bara vill ta det lugnt efter att ha stått i med så mycket.
  Synd för er att all snö tinat bort, här har det kommit desto mer de senaste dagarna, men med temperaturer kring nollan.

 4. Anni

  Vilket kalasande! Jag kan precis förstå hur trevligt och gott det var och hur trött du var dagen efter!
  Tänk vilket väderomslag det varit – stor svängningar i både temperatur och snömängd.

 5. Eva Trillian

  Låter som en trevlig dag 🙂 och det ser ut att ha varit en massa god mat!
  Relaterar till din extrovert-baksmälla 😉 jag är lika dan. Det krävs återhämning 🙂 men det var det säkert värt!

Lämna ett svar