Dammar att leka i

You are currently viewing Dammar att leka i

Här kommer mitt första inlägg till Gems Weekly Photochallenge på min nybyggda blogg! Så kul och skönt att flytten äntligen är klar!

Veckans tema hos Sanna är Damm och mitt bidrag blir med bilder från förra lördagen. Jag, husse och vår yngste son och givetvis vovvarna gjorde en utflykt till Rotsidan i Nordingrå. Den sista biten av vägen var inte snöröjd men med vår fyrhjulsdrivna bil kunde vi ändå köra fram till parkeringen. Det var så skönt, inte mycket folk och hundarna hade skoj. De plaskade runt i dammar av havsvatten och smält snö som samlats bland klipporna.

Dammar av havsvatten och smält snö där hundarna leker på Rotsidan

Det var första gången Guzzi var hit och han kollade noga in allt.

Guzzi trampar runt i en damm på Rotsidan.

Det var fortfarande is här och där och Nova gillar att försöka plocka upp isbitar och tugga på dem. Guzzi kollade vad hon gjorde och lärde sig hur man ska göra.

Hundarna ägnade sig åt mer än att plaska i någon damm, de sprang också runt på klipporna. Speciellt om någon av oss gick iväg en bit, då sprang de emellan för att hålla koll på oss alla. I bakgrunden syns sonen som var med på utflykten.

Här har Guzzi koll på vart husse är på väg.

Vi hade med oss fika som vi intog i lä av en klippa, sen tog vi en sväng förbi Bönhamn innan vi styrde kosan hemåt med trötta hundar i bagaget.

Guzzi i solen på Rotsidan

This Post Has 10 Comments

 1. Violen

  En härlig utflykt för hela familjen! Kul att hundarna gillar vatten så att de kan plaska runt när tillfälle bjuds!
  Grattis till din nya blogg! Ser fram emot dina kommande inlägg!

  1. Helen

   Tack! Det känns skönt att äntligen ha min egen hemsida hos det företag som jag jobbar åt och ha full tillgång och resurser.

  1. Helen

   Tack!?

 2. BP

  Stort GRATTIS till din nya sida med egen domän! Å dina alltid så fina bilder kommer betydligt mera till sin rätt i den nya större storleken. Dessutom är det betydligt enklare att kommentera nu än förr.
  Bilderna är som sagt helt underbara. Tänk att hundar inte verka känna kylan och badar i detta kalla vatten. Burr, burr! När man ser Nova och Guzzi tillsammans vet jag aldrig vem som är vem;-)
  Ett toppen bidrag med en extremt stor damm:-)

 3. Helen

  Tack BP! Det känns riktigt bra med ny blogg som jag har full koll på när den ligger i min arbetsgivares egen serverhall.

 4. Vilt og vakkert

  Heisann, det er sånn man skal bedrive dagene nå for tida, ut i frisk luft, bevege kroppen og oppleve naturen på sitt beste! Dette synes å være et herlig sted for utflukter!
  Gratulerer med ny blogg! Hvilke fordeler gir den? Ha en fin søndag, Helen ::OD)

 5. Ditte

  Jag säger, snarare skriver., stort grattis till din sida på egen domän. Kan tänka mig att det är en skön känsla. jag tycker i alla fall att det är det med att “ha sitt eget”.
  Och jag gläder mig förstås extra att premiären är på Rotsidan där jag faktiskt varit för ett par år sedan , i juli, i mitt resejobb. Minnesvärt och så vackert här.
  Tittar på dina bilder, njuter, minns och tar in upplevelse och känslan härifrån.
  Sista bilden blir en favorit. Ett fantastiskt bidrag till veckans temaord. Tack!

 6. KajsaLisa

  Oj vilka härliga bilder, man känner nästan den friska luften gnom skärmen.

 7. Emma, Sol som sol?

  Tänk så roligt man kan ha det när man är hund! Lite som barn. Varför slutar man bete sig på det sättet egentligen …?
  Vackra bilder, särskilt den sista!

Leave a Reply